Brouwerij Leroy Breweries

Leroy Breweries is een Belgische bierbrouwerij in Boezinge. Brouwerij Het Sas en Brouwerij Van Eecke zijn sinds 2016 gegroepeerd onder de naam Leroy Breweries.

Onze topbieren

7,5

Leroy Cuvée Watou

Leroy Breweries

Cuvée Watou is het premium Blond bier van Leroy Breweries. Deze dorstlesser met nagisting op de fles bevalt vooral in de zomer erg goed! Een volle schuimkraag en een frisse, fruitige smaak met een afdronk die je doet denken aan citrus en sinaasappel. Fijn doordrinkbaar en verfrissend!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Leroy Kapittel Tripel Abt 10°

Leroy Breweries

Kapittel Tripel Abt 10° is een amberkleurige tripel van hoge gisting met nagisting op de fles. Deze tripel heeft een vol en complex smakenpallet dat het best kan omschreven worden als vol, rond, licht hoppig maar niet bitter, eerder licht zoetig. De onaangename smaak van alcohol is afwezig, deze is vervangen door een warm mondgevoel.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Hommel Dry Hopped

Leroy Breweries

Hommel Dry Hopped is een extra gehopte variant van het traditionele Poperings Hommelbier. Tijdens de rijping is er een extra portie hop toegevoegd om extra aroma en bitterheid aan het bier toe te voegen. Ook zorgt dit voor een mooie bloemige hopsmaak. De Hommel Dry Hopped heeft hetzelfde karakter als de klassieke variant, maar het dry hoppen zorgt voor een unieke hop-toets die enkel met Poperingse hop gerealiseerd kan worden. De extra hint van groen gras en lentebloemen levert een andere balans op tussen de verschillende smaken van dit bier, wat een meer uitgesproken bitterheid oplevert.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Leroy Stout

Leroy Breweries

De mooie donkere kleur, gecombineerd met de witte schuimkraag, maakt dit bier tot een streling voor het oog. Het aroma leunt naar karamel, terwijl de smaak eerder geroosterde mout en zoete kandij omvat. De zoete smaak wordt gecomplementeerd door de zachte pareling en een fruitige toets.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Leroy Ridder

Leroy Breweries

Deze light pils heeft, ondanks zijn lage alcoholpercentage, de smaak van een volle pint waardoor Ridder het ideale bier is voor de caféganger die het liever wat lichter heeft. Net zoals onze andere bieren wordt Ridder gebrouwen met een uitgelezen combinatie van bittere en aromatische hop. Deze dorstlesser heeft een licht bittere smaak die bekroond wordt met een persistente schuimkraag.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,3

Blanche Watou Witbier

Leroy Breweries

Blanche Watou Witbier is een verfrissend tarwebier. Smaakvol, dorstlessend, een heerlijk bier voor zomerse dagen. Smaakt uitstekend in combinatie met mosselen, salades, witvis en jonge kazen.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter