Brouwerij Huttenkloas

Brouwerij Huttenkloas in is 2002 opgericht in Twente, in Hengelo om precies te zijn. Deze brouwerij brouwerij brouwt Twents bier en volle krachtige smaken. Zelf noemen zij het graag 'Misdadig lekker bier', en dat heeft alles te maken met de herkomst van de naam Huttenkloas.

In 1700 groeide Klaas Annink, bijgenaamd Huttenkloas, op voor galg en rad. Moord en doodslag waren gewone gespreksstof thuis bij Kloas, zijn vrouw Aarne en zoon Jannes. Met de jaren ging het van kwaad tot erger. Huttenkloas beging wat grote fouten die zo duidelijk waren dat hij in Oldenzaal gevangen werd gezet. Huttenkloas zat daar 110 dagen aan een dwangstoel gekluisterd voordat hij op het Rad terechtstond. Had hij maar zo'n lekker biertje gehad dan was hem het wachten stukken lichter gevallen. Daar is de naam van de brouwerij vandaan gekomen.

Bieren van Huttenkloas zijn de Huttenkloas Witbier, Goudbier en Landbier.

Onze topbieren

8,0

Huttenkloas Tripel Triple Sec

Huttenkloas

Huttenkloas Tripel Triple Sec is een Barrel Aged Tripel. Het bier heeft ruim 6 maanden gerijpt op houten vaten. Limited edition.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Huttenkloas Tripel

Huttenkloas

Huttenkloas Tripel is een koperkleurig bier dat gebrouwen is met rogge en tarwe. Het bier heeft door de hoge gisting een fruitig karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Huttenkloas Double IPA

Huttenkloas

Huttenkloas Double IPA is een krachtig bier met een alcoholpercentage van 7,8%. Een vol, moutig bier met bloemige en kruidige aroma's afkomstig van de hop.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Huttenkloas Russian Imperial Stout

Huttenkloas

Huttenkloas Russian Imperial Stout is een zwaar, dik en donker bier met een crèmige schuimlaag met een sterk gebrande complexe geur en smaak en een sterk alcohol warmende smaak.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Huttenkloas Landbier

Huttenkloas

Huttenkloas Landbier is een Kellerbier gebrouwen naar Duits traditie. Goudgeel van kleur met een helderwitte schuimkraag. Het bier is iets troebel en bevat veel koolzuur. Moutige, kruidige aroma's met fruitige toetsen. De smaak is wat peperig in combinatie met lichte mouten en een klein bittertje. De afdronk is kruidig en droog.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Huttenkloas Goudbier

Huttenkloas

Huttenkloas Goudbier is een goudkoperkleurig, ongefilterd bier met een fruitig karakter.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Huttenkloas Witbier

Huttenkloas

Huttenkloas Witbier is een verfrissend Witbier. Een mooie crispywitte schuimlaag en vol van frisse smaken. Dit is een smaakvol bier om je mee te verfrissen in zomerse tijden.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25