Brouwerij Huttenkloas

Brouwerij Huttenkloas in is 2002 opgericht in Twente, in Hengelo om precies te zijn. Deze brouwerij brouwerij brouwt Twents bier en volle krachtige smaken. Zelf noemen zij het graag 'Misdadig lekker bier', en dat heeft alles te maken met de herkomst van de naam Huttenkloas.

In 1700 groeide Klaas Annink, bijgenaamd Huttenkloas, op voor galg en rad. Moord en doodslag waren gewone gespreksstof thuis bij Kloas, zijn vrouw Aarne en zoon Jannes. Met de jaren ging het van kwaad tot erger. Huttenkloas beging wat grote fouten die zo duidelijk waren dat hij in Oldenzaal gevangen werd gezet. Huttenkloas zat daar 110 dagen aan een dwangstoel gekluisterd voordat hij op het Rad terechtstond. Had hij maar zo'n lekker biertje gehad dan was hem het wachten stukken lichter gevallen. Daar is de naam van de brouwerij vandaan gekomen.

Bieren van Huttenkloas zijn de Huttenkloas Witbier, Goudbier en Landbier.

Onze topbieren

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

American Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Huttenkloas Tripel Triple Sec

Huttenkloas

Huttenkloas Tripel Triple Sec is een Barrel Aged Tripel. Het bier heeft ruim 6 maanden gerijpt op houten vaten. Limited edition.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Huttenkloas Witbier

Huttenkloas

Huttenkloas Witbier is een verfrissend Witbier. Een mooie crispywitte schuimlaag en vol van frisse smaken. Dit is een smaakvol bier om je mee te verfrissen in zomerse tijden.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

American Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Huttenkloas De Hoop's Witte

Huttenkloas

Huttenkloas De Hoop's Witte is een Weizen. Gebrouwen door Huttenkloas Brouwerij uit Albergen. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5,0%.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Warm aanbevolen leesvoer voor op het terras

De makers van Bier! magazine hebben weer dik 80 pagina’s dorstopwekkende verhalen gebundeld in de voorjaarseditie.

Verder lezen