Brouwerij Cinema Brewers

Cinema Brewers is opgericht in 2014 door Finbarr Wilbrink en Martijn Blekendaal. Deze bierbrouwers en filmmakers zijn weg van film en bier. Omdat de heren geen duidelijke keuze tussen beide liefhebberijen konden maken, besloten zij ze te combineren. En zo hebben de Cinema Brouwers al diverse films vertaalt naar een bier. De referenties van de film komen terug in verschillende elementen in het bier.

De ingrediënten van $5 Shake zijn bijvoorbeeld geïnspireerd op een drietal scènes uit de klassieker Pulp Fiction. De vanille verwijst naar de vanille milkshake die Vince (John Travolta) en Mia (Uma Thurman) tijdens een avondje uit nuttigen. De rode appels in het bier verwijzen naar de Red Apple sigaretten die Butch (Bruce Willis) in de film rookt. En omdat zijn vriendinnetje Fabienne (Maria de Medeiros) gek is op Blueberry Pie, zitten er ook bosbessen in. Maar ook Brimstone , naar de gelijknamige film van Martin Koolhoven. Het gebruik van bloedsinaasappel is een verwijzing naar het vele bloed dat verspild wordt in Brimstone.

Onze topbieren

8,1

Cinema Brewers Dirty Dancing

Cinema Brewers

Dancing Dirty van Cinema Brewers is een frisse en fruitige Pale Ale. Licht, zacht en lekker exotisch van smaak. Tropische aroma's en tonen van passievrucht, citrushoppen en grapefruit. Een lichte body door de mouten, dit maakt het tot een toegankelijk en zeer fijn doordrinkbaar bier.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Cinema Brewers King Kong

Cinema Brewers

Cinema Brewers King Kong is een fruitige tripel. Dit bier is op hoge temperaturen vergist waardoor de banaantonen sterk doorkomen. Door het dryhoppen met kokos op een Belgische droge tripel is dit een zeer tropische tripel geworden.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Cinema Brewers Big Lebowski

Cinema Brewers

Cinema Brewers Big Lebowski is een Amerikaanse stijl Lager. Dit strogele bier is hoog op smaak met flinke lemongrass tonen. Door dryhopping heeft dit bier een subtiele bitterheid in de afdronk. Een smaakvolle Session Lager door het lage alcoholpercentage.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Cinema Brewers $5 Shake

Cinema Brewers

$5 Shake van Cinema Brewers is een frisse American Pale Ale. Het bier is ook fruitig door het gebruik van rode appel, bosbessen en vanille. De ingrediënten zijn geïnspireerd op een drietal scènes uit Pulp Fiction. De vanille verwijst naar de vanille milkshake die Vince (John Travolta) en Mia (Uma Thurman) tijdens een avondje uit nuttigen. De rode appels in het bier verwijzen naar de Red Apple sigaretten die Butch (Bruce Willis) in de film rookt. En omdat zijn vriendinnetje Fabienne (Maria de Medeiros) gek is op Blueberry Pie, zitten er ook bosbessen in. Een smaakvolle fruitige verfrisser dus!

American Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Cinema Brewers I'll Be Bock

Cinema Brewers

I'll be Bock van Cinema Brewers is een Bockbier. Zachte en zoete tonen van karamel en een volle body die je doet denken aan stroop. De melasse verwijst naar het vloeibare metaal waaruit de T-1000 is opgebouwd in Terminator 2!

Bockbier

Aroma
Zoet
Bitter

5,0

Cinema Brewers Brimstone

Cinema Brewers

Brimstone is een dry-hopped American Amber Ale met bloedsinaasappel. Dit bier is geïnspireerd op Brimstone, een film van Martin Koolhoven en een eerbetoon aan de acteur Guy Pearce. Het gebruik van bloedsinaasappel is een verwijzing naar het vele bloed dat verspild wordt in Brimstone. Cinema Brewers laat zich inspireren door films. Dit bier werd gebrouwen bij brouwerij De Molen in Bodegraven.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter