Stadsbrouwerij Wageningen

Brouwerij Wageningen is opgericht 2013. Bij Brouwerij Wageningen hebben ze een voorliefde voor bier en dat proef je terug in de karaktervolle bieren die elk voor zich een waardevolle aanvulling zijn op het huidige bierlandschap. Deze bieren vinden gretig aftrek in Wageningen en omgeving. Alle bieren worden met trots in eigen brouwerij gebrouwen waarbij ook de basismout afkomstig is van lokale boeren. van stichting De Wageningse Korenschoof.

Bieren van brouwerij Wageningen zijn: Engelandvaarder, Hermelijn, Droste van Wageningen, Hop Lovin Criminal, Otto II van Gelre, Raddraaier Radler, Momfer de Mmol en Wagenings Hout Bruin.

Onze topbieren

7,9

Wageningen Bunna Poeth

Stadsbrouwerij Wageningen

Wageningen Bunna Poeth is een Porter van 8,6%. Diep donker, vol en sterk. Gebrouwen met meer dan 1600 kopjes echte espresso van arabica bonen uit de Sidamovallei.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Stadsbrouwerij Wageningen Mordicus

Stadsbrouwerij Wageningen

Vol van smaak, diep donker en toch zacht: het bier voor de herfst en wintermaanden is een DunkelHefeDoppelWeizenBock. In deze bock komen een Dunkeles Weizen en Doppelbock bijeen in één fles. Een ideale combinatie van een zacht kruidige, volle geur met een uitbundige, donkere, mild bittere, karamel-moutsmaak. Verwarmend en gevaarlijk lekker voor de donkere herfst- en winteravonden!

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Stadsbrouwerij Wageningen Engel Blond

Stadsbrouwerij Wageningen

Een heerlijk goudblond bier gebrouwen met zuiver en alleen graan van stichting De Wageningse Korenschoof. Vol, fruitig en fris hoppig. Dankzij de inspanning van de Wageningse Korenschoof kunnen je ‘s zomers op de Wageningse Eng genieten van goudkleurige akkers brouwgerst. Dit graan wordt niet bespoten dus tussen het graan groeien klaproosjes en korenbloemen. De ecologische werkwijze trekt muizen aan en daar komen ook weer uilen op af. Ieder glas bier van de brouwerij draagt bij aan de instandhouding van deze mooie biodiversiteit op onze lokale akkers. Deze Wageningse Engel is een mooi eerbetoon aan deze samenwerking.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,4

Wagenings Blond

Stadsbrouwerij Wageningen

Wagenings Blond is een Blond bier. Een fris bier met een alcoholpercentage van 7,4%.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Stadsbrouwerij Wageningen Hop Lovin Criminal

Stadsbrouwerij Wageningen

De Hop Lovin Criminal is een bier met een rijk, uitbundig hoparoma van Cascade en Hallertau Blanc. De aangename bitterheid wordt gedragen door een mooie moutbody. De IPA is een aangename doordrinker waar je graag een tweede glas van inschenkt.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Bitter

Nieuw
7,2

Stadsbrouwerij Wageningen Engelbewaarder

Stadsbrouwerij Wageningen

De Engelbewaarder is een sterk blond bier met een fruitig en karakteristiek aroma en een volle en enigszins bittere smaak. Een bier om lekker van te genieten, zonder haast. In de zomer staan er prachtige velden goudkleurige brouwgerst op de Wageningse Eng. Deze velden zijn van stichting de Wageningse Korenschoof en dankzij hun hebben wij heerlijke lokale gerstemout om deze goudkleurige bieren mee te brouwen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Stadsbrouwerij Wageningen Engel Dubbel

Stadsbrouwerij Wageningen

Stadsbrouwerij Wageningen Engel Dubbel is een Dubbel. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,3%.

Dubbel

Aroma
Zoet
Bitter

Toon alle