Brouwerij Oud Beersel

Brouwerij Oud Beersel is in 1882 opgericht in het Belgische Beersel. Op 10 km ten zuidwesten van het centrum van Brussel worden hier al jaren authentieke Belgische bieren gebrouwen. Het is één van de laatste authentieke lambiekbrouwerijen die België rijk is en is vooral bekend door de op ambachtelijke wijze en volgens aloude traditie gebrouwen lambiekbieren.

Door een gebrek aan opvolging eind 2002 werden de traditionele lambiekbieren van Oud Beersel in hun voortbestaan bedreigd. Dat mocht natuurlijk niet gebeuren en in 2005 werd de brouwerij dan ook overgenomen en heropgestart met als hoofddoel de traditionele lambiekbieren en het cultureel en historisch erfgoed van Oud Beersel te beschermen voor de toekomstige generaties. Deze traditionele lambiekbrouwerij wordt nu op hedendaagse wijze beheerd met respect voor traditie en ambacht.

Bekende bieren van deze brouwerij zijn onder andere de Oude Geuze, Oude Kriek Vieille en de Bersalis Tripel.

Onze topbieren

8,4

Oud Beersel Oude Kriek Vieille

Brouwerij Oud Beersel

Oud Beersel Oude Kriek Vieille is een Zuur bier. Dit kersenrode bier heeft een inzakkende, opvallend rode schuimkraag. Dit bier heeft al meerdere prijzen gewoon voor de uitzonderlijke smaak. Deze Oude kriek zit vol kersen met lichte hout tonen en het karakteristieke zuur van een Lambic bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Oud Beersel Framboise

Brouwerij Oud Beersel

Oud Beersel Framboise is een zuur Fruitbier. De donkerrode kleur zegt al meteen dat er veel rood fruit in dit bier gebruikt is. Dit rode fruit proef je ook direct terug, kersen maar bovenal frambozen. De zoete smaak van rijp rood fruit met het frisse zuur van de Lambic en een vleugje hout maakt dit een zeer smaakvolle Framboise.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Oud Beersel Oude Geuze

Brouwerij Oud Beersel

Oud Beersel Oude Geuze is een goudkleurige Sour. De zure tonen van dit bier nemen licht de overhand door zuren als groene, onrijpe appels. Later komen er tonen van hout en vanille naar voren. Deze Oude Geuze heeft een lange en ook vrij zure afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Bersalis Tripel

Brouwerij Oud Beersel

Bersalis Tripel is een blond bier met 9,5%. Het is een zoete, fruitige Tripel met een kruidige afdronk.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25