Brouwerij Boegbeeld

Boegbeeld is opgericht in 2015 door Janneke Pieters en Mary-Jan Snelders. Inmiddels draait Janneke de brouwerij samen met haar man Martin. De brouwster is enorm gepassioneerd door bier en heeft een grote liefde voor haar stad Den Bosch. De brouwerij is gevestigd aan de Uilenberg 1 in de Brabantse hoofdstad. Brouwerij Boegbeeld heeft met Kutbier een gigantische hit. Niet alleen is de naam Kutbier marketingtechnisch erg goed, de smaak van het bier is verfrissend en fruitig. Hoe kan het ook anders als je aan het Kutbier pruimenpurree toevoegt. Dit bier is trouwens een ode aan de typische Bossche dame die op haar Tomos door Den Bosch scheurt. De brouwerij in Den Bosch is echter veel meer dan alleen Kutbier. De Wanne Klets is bijvoorbeeld een fraaie IPA waarmee de draak wordt gestoken met alle marketing prietpraat die je op veel labels tegenkomt. Niet voor niets is dit een Award Winning Beer. Daarnaast scoort Brouwerij Boegbeeld met de Tripel Bossche Beul, het vloeibare gebakje Sjeklade Bol en het afscheidsbier Houdoe en Bedankt.

Onze topbieren

7,0

Kutbier Blond met Pruimen

Brouwerij Boegbeeld

Een pittig blond bier vernoemd naar het pittige karakter van de Bossche Kut! Maar van binnen hebben Bosschenaren een klein hartje. Dit zoete karakter is terug te vinden in de zoete smaak van PERZIK

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Boegbeeld De Sieb

Brouwerij Boegbeeld

Boegbeeld De Sieb is een Witbier met een alcoholpercentage van 5,0%. Een droog maar fris bier met tonen van citrus en een scherp randje hop.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Boegbeeld Mission Imbosschebol

Brouwerij Boegbeeld

Het gevoel van de sjekladebol: hij is rond, hij is stevig, maar hij zit vol met zacht, romig spul. Je probeert netjes te blijven, maar soms moet je er gewoon voor gaan. Je maakt je handen vies, je likt je vingers erbij af. Wat je ook doet, na afloop ben je voldaan. Proost!

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,4

Kutbier

Brouwerij Boegbeeld

Kutbier van Brouwerij Boegbeeld is een ode aan de opgetutte dames uit Den Bosch die met boodschappentassen aan het stuur door de stad gaan. Deze dames worden ook wel Bosche Kutten genoemd. Dit eerbetoon is een Blond gebrouwen met ... pruimen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,3

Boegbeeld Bossche Beul

Brouwerij Boegbeeld

Boegbeeld Bossche Beul is een Tripel Licht bitter met zoete tonen en een gepeperd karakter. Een fijn doordrinkbaar en dorstlessend bier.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,7

Boegbeeld Rooie Oortjes

Brouwerij Boegbeeld

Boegbeeld Rooie Oortjes is een Vlaams Rood met een alcoholpercentage van 6,0%. Een bloemig en gekruid bier met een frisse, bijna wijnachtige zuurheid.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,5

Boegbeeld Wanne Klets

Brouwerij Boegbeeld

Boegbeeld Wanne Klets is een IPA met hinten van karamel en zeezout. Dit bier naait alle marketing een oor aan. Kijk maar eens naar deze omschrijving van dit 'Award Winning Beer': Dit verse biertje is van nature vloeibaar en wordt bewust gebotteld in duurzaam gerecycled glas. Een collaboration brew, limited edition, die door de brouwster persoonlijk is voorgeproefd.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,3

Boegbeeld Sjekladebol

Brouwerij Boegbeeld

Boegbeeld Sjekladebol is een chocoladebier. Het bier is een bijzondere twist op het klassieke gebak. Romige, volle smaken door de gebruikte mouten. Natuurlijk is er ook cacao en melksuiker gebruikt tijdens het brouwen. Een bijzonder bier, dat kun je wel stellen.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Brouwerij Boegbeeld is meer dan alleen Kutbier

Brouwerij Boegbeeld is vooral bekend om dat ene bier. Maar deze Bossche brouwerij is zoveel meer dan alleen Kutbier.

Verder lezen