Brouwerij Amsterdam Brewing Company

Amsterdam Brewing Company, of kortgezegd ABC, is in 2013 opgericht door een groep Amsterdamse vrienden. Zij hadden als missie uitgesproken bieren naar Mokum te brengen. De bieren in de collectie zijn geïnspireerd op de craftbiercultuur in California en de voorliefde voor IPA's in San Diego. Zo hebben zij een brug geslagen tussen Amerikaanse brutaliteit en Europese verfijning.

Amsterdam Brewing Company gebruikt voor sommige bieren heel bijzondere ingrediënten maar zij houden ten aller tijde de ambachtelijke tradities in ere en brouwen bier op traditionele wijze. Niet alleen op deze traditie in stand te houden, maar ook omdat zij geven om de toekomst en deze manier van brouwen het meest duurzaam is. Dat is ook precies de reden waarom zij zoveel mogelijk biologische ingrediënten gebruiken in hun bieren zoals de Flower Power Summer Ale of de Lost Identity IPA. Deze bieren worden gebrouwen bij de Sallandse Landbier Brouwerij.

Onze topbieren

Amsterdam Brewing Company Lost Identity IPA

Amsterdam Brewing Company

Deze smaakvolle India Pale Al is gebrouwen met biologische mouten en met hopsoorten uit Groot-Brittannie en Californië. Het bier zit vol hopbitters met aroma's van bloemen, groene thee, jasmijn en citrusfruit. Ongebruikelijk voor een Amerikaanse IPA is de wat moutige nasmaak en voor een IPA laag alcoholpercentage.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Amsterdam Brewing Company Guilty Pleasure Double IPA

Amsterdam Brewing Company

Guilty Pleasure Double IPA is een ode aan de hopsoorten die vooral groeien in het noordwesten van de Verenigde Staten en in het noordwesten van Europa. Het is een hopbom met kruidige aroma's en veel fruit zoals grapefruit, meloen, passievrucht.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Amsterdam Brewing Company Flower Power Ale

Amsterdam Brewing Company

De Flower Power Ale is een gekruid bier gebrouwen met echte bloemen, gember en korianderzaad. Voor zover bekend is dit het enige bier met het bitter kruid Carqueja. Het vervangt voor een deel de hop en is ook nog goed voor je, want het zit vol antioxidanten.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25