Brouwerij Amsterdam Brewboys

Amsterdam Brewboys is in 2014 opgericht in, zoals de naam al zegt, Amsterdam. Brouwer Sebastiaan van den Bosch en ondernemer Pieter Langendijk sloegen de handen ineen en gaan vanaf dat moment hun grootse dromen achterna. De ondernemers nemen zichzelf vooral niet te serieus, en dat zie je in alles terug. Al is de drijfveer pertinent ‘Kick-ass Beers’ maken, je voelt altijd een vleugje vertier en bovenal bierplezier als je iets van deze Amsterdammers tegenkomt. Er wordt ook keihard genoten wanneer de creaties de gewenste waardering krijgen. Het dak ging er dus ook vanaf toen ‘Hophead Heaven’ tijdens The World Beer Awards 2017 werd uitgeroepen tot ‘Country winner’ in de categorie Pale Beer.

Samen werkt het team toe naar de grote droom: een eigen brouwerij en proeflokaal waar de bieren direct uit de tank geserveerd worden. Waar ruimte is om te dansen en een biershop waar growlers gevuld kunnen worden met favoriete bieren of men flessen bier van over de hele wereld kan aanschaffen. De doelstelling is dan ook het beste bier van de planeet te brouwen. Niets meer en niets minder. Deze gipsybrouwers proeven en testen net zo lang tot ze het beste recept hebben gevonden. Ze noemen hun eigen bier dan ook niets voor niks 'Kick Ass bier'. De bieren van Amsterdam Brewboys zijn vooral verkrijgbaar in en rond Amsterdam.

Onze topbieren

8,0

Brewboys B#CK-IT

Amsterdam Brewboys

Brewboys B#CK-IT is een Dubbelbock. Een donkerbruin bier dat gelagerd is in Amerikaans eiken vaten en gekruid met in bourbon geweekte rozijnen.

Bockbier

Aroma
Zoet
Bitter

8,0

Brewboys Royal Ruby

Amsterdam Brewboys

Brewboys Royal Ruby is een donkerbruine Barley Wine met lichtbruine schuimkraag die fors en stabiel is. Subtiele aroma's van karamelmout, brood en honing. De smaak is zoet, op een goede manier. Karamel, toffee, butterscotch, honing, kaneel, zoethout. Heerlijk! Afdronk redelijk alcoholisch, maar hij is dan ook 12%. Rustig van genieten!

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Brewboys Blurry Bandit Session IPA

Amsterdam Brewboys

Brewboys Blurry Bandit Session IPA is een Session IPA. Het bier heeft een alcoholpercentage van 3,8%.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Amsterdam Brewboys Hophead Heaven

Amsterdam Brewboys

Hophead Heaven van Amsterdam Brewboys is een Imperial IPA. Een volle body, subtiel in smaak en hoog gehopt. Bittere tonen en fruitige smaken maken dit een mooi rond en krachtig bier.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Tarwebier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Amsterdam Brewboys Hop Riot

Amsterdam Brewboys

Hop Riot van Amsterdam Brewboys is een Amber Ale van 4,6%. Met een naam Hop Riot zou je en sterk bitter bier verwachten, maar dat valt erg mee. Gemiddeld in bitterheid en rond in de smaken.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Amsterdam Brewboys Amsterdam Pale Ale

Amsterdam Brewboys

Deze American Pale Ale heeft een gezonde dosis hop meegekregen. Smaakmakers als Amarillo en Cascade zijn in ruime mate gebruikt bij het brouwen van dit 'kick ass beer', zoals de bescheiden, maar ambitieuze brouwers hun bier noemen.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Amsterdam Brewboys Kama Citra

Amsterdam Brewboys

Kama Citra van Amsterdam Brewboys is een dryhopped Wheat Ale van 4,4%. Gebrouwen van witbier en Amerikaanse Citrahoppen is dit een mooi rond tarwebier geworden. Bittere ondertonen en perzik, citrusachtige aroma's.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Toon alle