7,4

Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop

Brouwerij De Brabandere (20)

Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop is het eerste bier in deze serie Brewmaster’s Selection. De keuze van brouwmeester Chris van Acker is een Belgische IPA geworden. Dit bier bestaat uit 15% foederbier dat 24 maanden heeft gerijpt op eikenhouten vaten en versneden is met de Petrus Tripel waar 2 Amerikaanse hopsoorten aan werden toegevoegd (Cascade en Amarillo). De combinatie zorgt voor een goudblond bier van 8% met een stevige schuimkraag, een frisse citrusgeur, een mooie hopbitterheid en een aangenaam zuurtje als nasmaak.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6-8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Spontane gisting

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,5

Smaak

7,4

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Aantrekkelijk bier en met 8% alcohol lekker wat verwarmend in najaar en winter."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,4 Zicht Goudgeel, betrekkelijk mistig, veel koolzuur. Vol en goed stabiel enigszins grof, wit schuim.

7,4 Neus Roept mout en hop tonen op.

7,5 Smaak Aardige ronde, ietsje romige smaak met beperkt bitter en ver weg een zoetje. Subtiel in tonen. Wellicht wel gekozen, omdat de brouwmeester een verfijnde smaak in het resultaat bespeurt. De rijping van 24 maanden op eikenhout van een deel (15% in deze blend) draagt hier aan bij, maar niet nadrukkelijk. Het op het etiket aangekondigde zuur en wat fruit van het op vat opgevoede bierdeel laat zich niet zonder meer terug proeven. Nasmaak met iets hars, beetje hout en enigszins droog.

Spijssuggestie Gebakken of gefrituurde witte vis, haring, sushi, gebakken eieren met bacon, milde rijstgerechten, maar pikant kan ook.

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen