7,4

Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop

Brouwerij De Brabandere (15)

Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop is het eerste bier in deze serie Brewmaster’s Selection. De keuze van brouwmeester Chris van Acker is een Belgische IPA geworden. Dit bier bestaat uit 15% foederbier dat 24 maanden heeft gerijpt op eikenhouten vaten en versneden is met de Petrus Tripel waar 2 Amerikaanse hopsoorten aan werden toegevoegd (Cascade en Amarillo). De combinatie zorgt voor een goudblond bier van 8% met een stevige schuimkraag, een frisse citrusgeur, een mooie hopbitterheid en een aangenaam zuurtje als nasmaak.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6-8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Spontane gisting

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,5

Smaak

7,4

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Aantrekkelijk bier en met 8% alcohol lekker wat verwarmend in najaar en winter."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,4 Zicht Goudgeel, betrekkelijk mistig, veel koolzuur. Vol en goed stabiel enigszins grof, wit schuim.

7,4 Neus Roept mout en hop tonen op.

7,5 Smaak Aardige ronde, ietsje romige smaak met beperkt bitter en ver weg een zoetje. Subtiel in tonen. Wellicht wel gekozen, omdat de brouwmeester een verfijnde smaak in het resultaat bespeurt. De rijping van 24 maanden op eikenhout van een deel (15% in deze blend) draagt hier aan bij, maar niet nadrukkelijk. Het op het etiket aangekondigde zuur en wat fruit van het op vat opgevoede bierdeel laat zich niet zonder meer terug proeven. Nasmaak met iets hars, beetje hout en enigszins droog.

Spijssuggestie Gebakken of gefrituurde witte vis, haring, sushi, gebakken eieren met bacon, milde rijstgerechten, maar pikant kan ook.

BRLO rukt op in Nederland

BRLO is een snelgroeiende Berlijnse craftbrouwerij, die ook in Nederland met spannende bieren steeds meer fans aan zicht bindt.

Verder lezen

Meer over bier || Wat betekent hergisting op fles?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, bieren met hergisting op fles. Dit bier kun je op een bijzondere manier inschenken om zo het bier echt anders te beleven.

Verder lezen

Geen Brand Pilsener meer in ketels Wijlre

De Brand Brouwerij in Wijlre verliest de productie van pils, maar daar staan wel investeringen in speciaalbier tegenover.

Verder lezen

Kloosterbrouwerij Nieuw Sion in herfsteditie Bier! magazine

De herfsteditie van Bier! Magazine is uit. In dit nummer onder meer aandacht voor de kloosterbrouwerij Sion.

Verder lezen