Britt Brasserie de Bretagne (4)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Onduidelijk bier met van alles er in maar onsamenhangend en niet prettig. Het etiket vertelt dat het een type Abdybier is maar tevens een IPA erg verwarrend. Als ingrediënten worden o.a. genoemd gerst, tarwe, gierst, rogge, boekweit en spelt, bij mij rijst de vraag of het niet verstandiger zou zijn van de brouwer om eerst eens te proberen een goed bier te brouwen voordat hij zich aan zulke ingewikkelde recepten waagt. Als hobbybrouwer zou ik mij schamen voor dit bier en het door het toilet spoelen voordat iemand anders het zou proeven."
Miel Neuraij