Goose Island Brewery (18)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"In de categorie (wellicht (veel) te) dure bieren deze Bourbon County Brand Stout 2018 in een jaarlijkse reeks sinds 1992 van Goose Island, waarvoor mensen 's ochtends vanaf een uur of zes op de stoep gaan zitten in de hoop een fles te kunnen bemachtigen van de beperkte hoeveelheid die 1 keer per jaar binnen 1 dag bij 1 winkel in Nederland wordt gepresenteerd (a € 20,00 voor een fles van niet veel meer dan 33 cl.). Geen stoepzitter zijnde en er ook niet naast te willen zitten, ben je genoodzaakt via eigen sluiproute (en in dit geval veel gemakkelijker) toch 1 (en in dit geval zelfs 2, meer had ook nog gekund) te verkrijgen, als je de prijs maar wilde betalen, die overigens minder was dan die € 20,00. Voorts is een extra fles geen overbodige luxe want het bier kan zeker 5 jaar voor verdere rijping worden bewaard. Benieuwd als je bent naar hoe ie dan zal zijn natuurlijk. Dit is bier dat je na afloop van het proeven weer even moet zien te ontstijgen, zo kun je erin vastgezogen raken. Mooie volle eenduidige en toch complexe presentatie. Eigenlijk zo goed dat je ook die tweede fles wilt door proeven, maar ja, die blijft (helaas op dat moment) bewaard voor later. Om mogelijk nog meer te beleven. Niet voor niets toch wel geprezen dit bier, je moet alleen als bierliefhebber en -onderzoeker wel bereid zijn de prijs te betalen. Als het echt in je belangstellingssfeer hoort, doe je dit (als het geldelijk kan, als het niet kan wordt het elite bier voor de beter gesitueerden). Als je 'm uiteindelijk wel hebt is het toch even huiveren voor je zo'n duur bier "aanslaat" door de fles te openen. Wat ga jij er van vinden (als menigeen het al op voorhand bijzonder vindt/moet vinden of wil vinden)? Als je erover nadenkt heeft zich tijdens het brouwen en de vat rijping een langdurend en ingrijpend scheikundig proces afgespeeld. Wie had daar nog greep op? Of is het de feeling van de brouwer? "
Ton van der Koppel