9,6

Bourbon County Brand Stout 2018

Goose Island Brewery (17)

Bourbon County Brand Stout 2018 wordt door kenners gezien als één van de beste bieren ter wereld. Deze stout heeft acht tot vijftien maanden gerijpt in bourbonvaten van Heaven Hills. In de rijke complexe smaak tref je aroma's aan van vanille, koffie, leer, amandel en cacao. Elke slok ontdek je weer iets nieuws in dit krachtige bier met 15,2% alcohol.

Details

Bierstijl
Alcohol
15.2%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
47,3 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
Hopsoorten
Millenium
Mout
Münchener, Chocolade, Karamel, Geroosterde gerst, Zwarte mout
IBU
60

Mijn bieren

9,6

Het oordeel van de Bierista's

Bourbon County Brand Stout 2018 is beoordeeld met een gemiddelde van 9,6 door onze Bierista's

9,6

Smaak

8,2

Zicht

9,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,6

"In de categorie (wellicht (veel) te) dure bieren deze Bourbon County Brand Stout 2018 in een jaarlijkse reeks sinds 1992 van Goose Island, waarvoor mensen 's ochtends vanaf een uur of zes op de stoep gaan zitten in de hoop een fles te kunnen bemachtigen van de beperkte hoeveelheid die 1 keer per jaar binnen 1 dag bij 1 winkel in Nederland wordt gepresenteerd (a € 20,00 voor een fles van niet veel meer dan 33 cl.). Geen stoepzitter zijnde en er ook niet naast te willen zitten, ben je genoodzaakt via eigen sluiproute (en in dit geval veel gemakkelijker) toch 1 (en in dit geval zelfs 2, meer had ook nog gekund) te verkrijgen, als je de prijs maar wilde betalen, die overigens minder was dan die € 20,00. Voorts is een extra fles geen overbodige luxe want het bier kan zeker 5 jaar voor verdere rijping worden bewaard. Benieuwd als je bent naar hoe ie dan zal zijn natuurlijk. Dit is bier dat je na afloop van het proeven weer even moet zien te ontstijgen, zo kun je erin vastgezogen raken. Mooie volle eenduidige en toch complexe presentatie. Eigenlijk zo goed dat je ook die tweede fles wilt door proeven, maar ja, die blijft (helaas op dat moment) bewaard voor later. Om mogelijk nog meer te beleven. Niet voor niets toch wel geprezen dit bier, je moet alleen als bierliefhebber en -onderzoeker wel bereid zijn de prijs te betalen. Als het echt in je belangstellingssfeer hoort, doe je dit (als het geldelijk kan, als het niet kan wordt het elite bier voor de beter gesitueerden). Als je 'm uiteindelijk wel hebt is het toch even huiveren voor je zo'n duur bier "aanslaat" door de fles te openen. Wat ga jij er van vinden (als menigeen het al op voorhand bijzonder vindt/moet vinden of wil vinden)? Als je erover nadenkt heeft zich tijdens het brouwen en de vat rijping een langdurend en ingrijpend scheikundig proces afgespeeld. Wie had daar nog greep op? Of is het de feeling van de brouwer? "

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

9,4 Zicht Donker ondoorzichtig bier met matig schuim, dat snel weg bruist, een medium structuur en donkerbruin van kleur.

9,5 Neus Indringende van gebrand mout en hout doortrokken diepgaande geur van sterke drank, vanille, mokka en meer.

9,6 Smaak Van enorme rijkdom vervulde smaak met diepte perspectief. Er is veel aan de hand in dit bier, dat proef je al direct. Alcohol scherpte, mokka tonen, licht vanille, wat zoet in de karamel, omlijsting van houtsporen. Jammer dat het schuim meteen verdwijnt en het bier een doodse indruk maakt. In de nasmaak is een voortdurende opbouw merkbaar met een langlopende afdronk van smaak compositoren. Develops in the bottle up to 5 years. We wachten af.

Spijssuggestie Liefst solo genieten of anders bij knapperig en donker gebraden rijp wild en ander (rood) vlees.

9,5

"Kan het veel beter dan dit bier? Wat een smaakexplosie is dit! Aroma's van vanille, bourbon, cacao, chocolade, koffie, gebrande bitterheid en wat al niet meer. Elke slok is een ervaring op zich. Dit bier is zo complex, zo dik en vet dat de smaak letterlijk in je mond blijft plakken. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Zeer donker, bijna zwart bier. Bij het inschenken verschijnt een donkerbruine schuimkraag die snel inzakt en verdwijnt.

9,5 Neus Als je niet oppast blijf je ruiken en vergeet je bijna te drinken. Telkens ruik je weer iets nieuws. Vanille, bourbon en cacao zijn sterk aanwezig op de voorgrond.

9,5 Smaak Ik zou een 10 willen geven, maar als je dit bier laat liggen wordt-ie nog iets ronder en houdt-ie die dikke en vette smaken. Oh, wat lekker dit. Veel beter gaat het niet worden.

Spijssuggestie Er zijn vast prachtige combi's te bedenken. Maar met dit bier wil ik alleen maar genieten van het bier.

Bemachtig de Bier Adventskalender 2024: Merry Beermas tijdelijk met enorme pre-order korting

Gezellig aftellen naar kerst onder het genot van een dagelijks, ambachtelijk gebrouwen speciaalbier, hoe klinkt dat?

Verder lezen

Gebrouwen door Vrouwen en Rock City lanceren Watermelon Squeezer

Gebrouwen door Vrouwen heeft in samenwerking met Rock City een nieuw bier gebrouwen: de Watermelon Squeezer.

Verder lezen

Bourgondisch genieten op Streekbierfestival Gimmert Gist

Met een perfecte mix van speciaalbier, heerlijk eten, live muziek en een gezellige overdekte ambiance, biedt dit festival alles wat je nodig hebt voor een geweldige dag uit.

Verder lezen

Restaurant Centpourcent wint de Cornet Beer & Food Pairing Award 2024

Bierpassie Magazine reikt jaarlijks de Cornet Beer & Food Pairing Award uit aan een brasserie of restaurant dat uitblinkt in het combineren van bier en gerechten.

Verder lezen