9,0

Birra Baladin Xyauyu etichetta oro/ golden label- Riserva 2015

Birra Baladin (8)

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
14.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Volume
50 cl
Drinkmoment
Terras, Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,0

Het oordeel van de Bierista's

Birra Baladin Xyauyu etichetta oro/ golden label- Riserva 2015 is beoordeeld met een gemiddelde van 9,0 door onze Bierista's

9,0

Smaak

9,0

Zicht

9,0

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,0

"In de zoete hoek een verheven degustatiebier met hoog alcohol (14 %) voor de opwarming en nodige opwinding bij dat helaas vaak ontbrekende open haard vuur. Dit bier is open gesteld aan de de Noordwest Italiaanse buitenlucht ter wilde vergisting en is daarna lang bewaard in houten vaten ter rijping. Drinkt eigenlijk als een mooie en boeiende dessert wijn. Zelf vergelijken ze het met Madeira. Je zou aan de hand van de smaak bijna zeggen banketbakkers bier, maar dan wel van de betere. Kan op fles nog bewaard worden ter verdere aromatische completering is het vermoeden, maar is tot hier al uitstekend op dronk."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Diep rood bruine oranje gele kleur, vrij helder en bijna geen koolzuur. Kent totaal geen schuim en is meteen glad aan het oppervlak als een glas wijn.

9,0 Neus Zoetig kruidige koek- en gebakjes lijkende geur met vla (vanille) vulling.

9,0 Smaak Volle dikke en letterlijk stroperige smaak waarbij aanbevolen wordt met kleine slokjes te drinken. Volop gedroogd zoetig fruit, waarbij altijd wel rozijntjes, maar ook wat abrikoos, pruim enz. Verder apart nog suggestie van havermoutpap, waarschijnlijk nog uit de graan basis. Nasmaak droog, plakkerig.

Spijssuggestie Kan qua aroma zelfs bij een (kwaliteits) puddingbroodje. Dessert met vanille invloeden. Custard vla. Kruimelige bladerdeeg gebakjes (met vruchten, maar ook gember).

Grolsch lanceert nieuwe campagne rond 0.0%

Met de nieuwste Proef Karakter-campagne legt Grolsch sterk de nadruk op de alcoholvrije bieren.

Verder lezen

Een zomer lang juichen in het Holland Heineken Hemd

Met het EK Voetbal, de Olympische Spelen en de Formula 1Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort staat er een Oranjezomer voor de deur.

Verder lezen

vandeStreek bier hop op je balkon

Speciaalbierbrouwerij vandeStreek bier levert de komende tijd hop mee met elke bestelling. Zo kun je zelf hop verbouwen in je tuin of op je balkon.

Verder lezen

Bullebier: een bijzonder verhaal vraagt om een eigen bier

Freek de Jonge ‘doopt’ 8 april nieuw bier in ‘zijn’ Bullekerk

Verder lezen