Birra Baladin (17)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"In de zoete hoek een verheven degustatiebier met hoog alcohol (14 %) voor de opwarming en nodige opwinding bij dat helaas vaak ontbrekende open haard vuur. Dit bier is open gesteld aan de de Noordwest Italiaanse buitenlucht ter wilde vergisting en is daarna lang bewaard in houten vaten ter rijping. Drinkt eigenlijk als een mooie en boeiende dessert wijn. Zelf vergelijken ze het met Madeira. Je zou aan de hand van de smaak bijna zeggen banketbakkers bier, maar dan wel van de betere. Kan op fles nog bewaard worden ter verdere aromatische completering is het vermoeden, maar is tot hier al uitstekend op dronk."
Ton van der Koppel