9,0

Birra Baladin Xyauyu etichetta oro/ golden label- Riserva 2015

Birra Baladin (8)

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
14.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Volume
50 cl
Drinkmoment
Terras, Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
9,0

Het oordeel van de Bierista's

Birra Baladin Xyauyu etichetta oro/ golden label- Riserva 2015 is beoordeeld met een gemiddelde van 9,0 door onze Bierista's

9,0

Smaak

9,0

Zicht

9,0

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,0

"In de zoete hoek een verheven degustatiebier met hoog alcohol (14 %) voor de opwarming en nodige opwinding bij dat helaas vaak ontbrekende open haard vuur. Dit bier is open gesteld aan de de Noordwest Italiaanse buitenlucht ter wilde vergisting en is daarna lang bewaard in houten vaten ter rijping. Drinkt eigenlijk als een mooie en boeiende dessert wijn. Zelf vergelijken ze het met Madeira. Je zou aan de hand van de smaak bijna zeggen banketbakkers bier, maar dan wel van de betere. Kan op fles nog bewaard worden ter verdere aromatische completering is het vermoeden, maar is tot hier al uitstekend op dronk."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Diep rood bruine oranje gele kleur, vrij helder en bijna geen koolzuur. Kent totaal geen schuim en is meteen glad aan het oppervlak als een glas wijn.

9,0 Neus Zoetig kruidige koek- en gebakjes lijkende geur met vla (vanille) vulling.

9,0 Smaak Volle dikke en letterlijk stroperige smaak waarbij aanbevolen wordt met kleine slokjes te drinken. Volop gedroogd zoetig fruit, waarbij altijd wel rozijntjes, maar ook wat abrikoos, pruim enz. Verder apart nog suggestie van havermoutpap, waarschijnlijk nog uit de graan basis. Nasmaak droog, plakkerig.

Spijssuggestie Kan qua aroma zelfs bij een (kwaliteits) puddingbroodje. Dessert met vanille invloeden. Custard vla. Kruimelige bladerdeeg gebakjes (met vruchten, maar ook gember).

Nieuw: Duvel 6,66%

Duvel viert het 150-jarig bestaan met een nieuw bier: Duvel 6,66%, een zachte, zeer doordrinkbare Belgische Blond.

Verder lezen

Wat komt er uit het ei bij het Uiltje?

Uiltje Brewing Company komt met iets nieuws. Het gaat om een nieuw bier, maar veel meer dan dat laten ze niet los bij de brouwerij.

Verder lezen

Dutch Beer Challenge op 22 april

De zevende Dutch Beer Challenge vindt plaats op donderdag 22 april in Rotterdam. De uitslag wordt bekend gemaakt in mei.

Verder lezen

Honing Tripel van Grutte Pier wint Mitra-verkiezing

De Friese Honing Tripel van Grutte Pier heeft de Mitra-jaarverkiezing gewonnen. De winnaar bleef de bieren van Brouwerij Noordt en Stadsbrouwerij Eindhoven voor.

Verder lezen