Birra Baladin (17)
Wellicht ben je deze zomer al lekker weggeweest, of misschien ga je nog. Heerlijk. Of je nu van zon, zee en strand houdt of van een actievere vakantie: het proeven van een aantal lokale bieren hoort daar - wat ons betreft - zeker bij. Zo'n reis kun je in december ook maken, maar dan vanaf de bank thuis.
Verder lezenWat hebben Piet Parra, Morrison Schiffmacher, Iwan Smit, Franky Sticks en Hedof gemeen? Het zijn allemaal iconische creatieven die in het verleden het Duvel Designer Glas hebben mogen ontwerpen. Een prachtig rijtje waar de Brabantse Loes van Delft zich onlangs aan toe heeft mogen voegen.
Verder lezenGlitterbier met hibiscus en rozenwater? Ontdek Zatisfyer, het sprankelende bier voor iedereen!
Verder lezenHet is één van de meest geliefde buurtcafés van Utrecht: Café Lombok. Een café dat vernieuwt gaat worden per oktober, want de eveneens Utrechtse brouwer VandeStreek neemt het over.
Verder lezen
"In de zoete hoek een verheven degustatiebier met hoog alcohol (14 %) voor de opwarming en nodige opwinding bij dat helaas vaak ontbrekende open haard vuur. Dit bier is open gesteld aan de de Noordwest Italiaanse buitenlucht ter wilde vergisting en is daarna lang bewaard in houten vaten ter rijping. Drinkt eigenlijk als een mooie en boeiende dessert wijn. Zelf vergelijken ze het met Madeira. Je zou aan de hand van de smaak bijna zeggen banketbakkers bier, maar dan wel van de betere. Kan op fles nog bewaard worden ter verdere aromatische completering is het vermoeden, maar is tot hier al uitstekend op dronk."
Ton van der Koppel