Birra Baladin (17)
Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezenRock City Brewing viert haar 7e jubileum met Rock City & Friends op 14 en 15 november in Amersfoort. Voor deze editie nodigt de brouwerij internationale brouwerijen uit onder meer de Verenigde Staten en Brazilië uit en staat er een breed programma op de planning, waarbij uiteraard aan de inwendige mens gedacht wordt.
Verder lezenDe Brewpub van Rabauw op het Eindhovense Strijp-S vormt donderdag 13 november vanaf 20:00 uur het toneel voor een Engelstalige Beer Tasting. Het betreft een samenwerking tussen de gastheren en -dames van Rabauw en Hellobier.nl: Rabauw & Friends.
Verder lezen
"Qua aanblik wijkt deze godendrank al af en drinkt ook eerder als wijn (port) dan als een bier. Wel omschreven als bier om op de bank heel rustig van te genieten (na de maaltijd). Iets erbij knagen lijkt niet nodig want het staat stevig op zichzelf en is een uitstekende solist. Alhoewel deze "portwijn" met (kruidige) kaas tot de mogelijkheden behoort. Hier kun je inderdaad lang van genieten bij inderdaad die gloeiende open haard, turend in het smeulend vuur of de vlammenzee je gedachtenstroom volgend en ordenend. Je "proeft" als het ware het gloeiende en verwarmende van het smeulend hout, waardoor aanzien van het houtvuur en het bier zich intens lijken te verenigen in een buitensporig drink festijn. Zorg, hoewel niet goedkoop, voor een tweede fles van 50 cl. en heb een gloedvolle veertien procents avond. De geproefde fles van de Fumè was no. 2343 uit 2015 en terecht een Riserva van de onvolprezen brouwer uit Italië: Teo Musso. Vooral de subtiele gerooktheid die in dit bier op alle fronten bij voorkeur in de voorgrond opereert geeft het geheel zijn weldadige karakter en aanwezigheid. Het eindcijfer zou ook een 10 hebben kunnen zijn, maar ja je houdt altijd nog een slag om de arm."
Ton van der Koppel