6,9

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016

Birra Baladin (17)

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016 is een Bière Brut. In dit geval een Barley Wine met champagne-achtige afdronk. Tonen van karamel, kruidigheid en houttanines.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,9

Het oordeel van de Bierista's

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016 is beoordeeld met een gemiddelde van 6,9 door onze Bierista's

6,9

Smaak

6,8

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,9

"Metodo Classico klinkt naar champagne of anders mousserende wijn, maar dat vergelijk gaat niet helemaal op. Het bruist weliswaar en is fruitig, maar de smaakervaring is toch wat anders. Niet ten nadele maar iets wranger bitter en gaat daarmee een eigen weg. Kan wel in flûtes (of andere champagne glazen) geschonken worden bij vissige bijgerechtjes, die zijn belangrijk om het bier gestand te doen. Gebrouwen in 2016 en volgens de champagne methode (dégorgement) ontgist in 2017, nadat die hier wel degelijk zijn werk heeft gedaan."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Mooi oranje van kleur, enigszins troebel en rijk aan koolzuur. Beperkt wit en medium schuim dat even bruist als champagne en direct weer weg is.

7,0 Neus Hele lichte iets fris fruitige geur.

6,9 Smaak Crèmig fruitig smaak vertoon met klein bitter. Breed spectrum van wit tot geel en oranje fruit: wat appel, perzik maar ook abrikoos, sinaasappel. Droog is ie zeker en wat beperkt in smaakontwikkeling. Er is dan ook niets spannends meer onder de deken behalve nog wat onduidelijke kruidige koekkruimels. In de afdronk droog.

Spijssuggestie Gebakken platvis (schol, schar, tong enzo).

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen