6,9

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016

Birra Baladin (17)

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016 is een Bière Brut. In dit geval een Barley Wine met champagne-achtige afdronk. Tonen van karamel, kruidigheid en houttanines.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,9

Het oordeel van de Bierista's

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016 is beoordeeld met een gemiddelde van 6,9 door onze Bierista's

6,9

Smaak

6,8

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,9

"Metodo Classico klinkt naar champagne of anders mousserende wijn, maar dat vergelijk gaat niet helemaal op. Het bruist weliswaar en is fruitig, maar de smaakervaring is toch wat anders. Niet ten nadele maar iets wranger bitter en gaat daarmee een eigen weg. Kan wel in flûtes (of andere champagne glazen) geschonken worden bij vissige bijgerechtjes, die zijn belangrijk om het bier gestand te doen. Gebrouwen in 2016 en volgens de champagne methode (dégorgement) ontgist in 2017, nadat die hier wel degelijk zijn werk heeft gedaan."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Mooi oranje van kleur, enigszins troebel en rijk aan koolzuur. Beperkt wit en medium schuim dat even bruist als champagne en direct weer weg is.

7,0 Neus Hele lichte iets fris fruitige geur.

6,9 Smaak Crèmig fruitig smaak vertoon met klein bitter. Breed spectrum van wit tot geel en oranje fruit: wat appel, perzik maar ook abrikoos, sinaasappel. Droog is ie zeker en wat beperkt in smaakontwikkeling. Er is dan ook niets spannends meer onder de deken behalve nog wat onduidelijke kruidige koekkruimels. In de afdronk droog.

Spijssuggestie Gebakken platvis (schol, schar, tong enzo).

Brouwersnös Barrel Aged

Soms krijgt een bezoekje aan een brouwerij een onverwachte wending. Dat was zeker zo toen Bierista een kijkje ging nemen bij Brouwersnös.

Verder lezen

Jos Oostendorp stopt als voorzitter CRAFT

Jos Oostendorp, maakte eerder deze week bekend te stoppen als voorzitter van CRAFT, de brancheorganisatie van onafhankelijke brouwers.

Verder lezen

Evenementenbier, bestaat het nu wel of niet?

Bestaat evenementenbier wel of niet? Die vraag komt regelmatig naar boven op verjaardagsfeestjes en in de kroeg. Maar hoe zit het nu?

Verder lezen

Maximus Brouwerij lanceert Bling Bling Barley Wine

Maximus Brouwerij uit Utrecht heeft weer iets nieuws voor ons in petto: de Bling Bling Barley Wine.

Verder lezen