Birra Baladin (17)
Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.
Verder lezenAbdij Koningshoeven viert 140-jarig jubileum met bijzondere wandeling.
Verder lezenDe verandering van weer was terug te zien in het drinkgedrag van de Bierista Community. Tijdens de storm en regen kozen zij duidelijk voor wat zwaardere bieren.
Verder lezenAlcoholvrij bier bevat geen alcohol. En alcohol betekent calorieën. Je wordt dus van alcoholvrij bier minder snel dik dan van alcoholhoudende dranken.
Verder lezen
"Metodo Classico klinkt naar champagne of anders mousserende wijn, maar dat vergelijk gaat niet helemaal op. Het bruist weliswaar en is fruitig, maar de smaakervaring is toch wat anders. Niet ten nadele maar iets wranger bitter en gaat daarmee een eigen weg. Kan wel in flûtes (of andere champagne glazen) geschonken worden bij vissige bijgerechtjes, die zijn belangrijk om het bier gestand te doen. Gebrouwen in 2016 en volgens de champagne methode (dégorgement) ontgist in 2017, nadat die hier wel degelijk zijn werk heeft gedaan."
Ton van der Koppel
19.960