6,9

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016

Birra Baladin (8)

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016 is een Bière Brut. In dit geval een Barley Wine met champagne-achtige afdronk. Tonen van karamel, kruidigheid en houttanines.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,9

Het oordeel van de Bierista's

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016 is beoordeeld met een gemiddelde van 6,9 door onze Bierista's

6,9

Smaak

6,8

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,9

"Metodo Classico klinkt naar champagne of anders mousserende wijn, maar dat vergelijk gaat niet helemaal op. Het bruist weliswaar en is fruitig, maar de smaakervaring is toch wat anders. Niet ten nadele maar iets wranger bitter en gaat daarmee een eigen weg. Kan wel in flûtes (of andere champagne glazen) geschonken worden bij vissige bijgerechtjes, die zijn belangrijk om het bier gestand te doen. Gebrouwen in 2016 en volgens de champagne methode (dégorgement) ontgist in 2017, nadat die hier wel degelijk zijn werk heeft gedaan."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Mooi oranje van kleur, enigszins troebel en rijk aan koolzuur. Beperkt wit en medium schuim dat even bruist als champagne en direct weer weg is.

7,0 Neus Hele lichte iets fris fruitige geur.

6,9 Smaak Crèmig fruitig smaak vertoon met klein bitter. Breed spectrum van wit tot geel en oranje fruit: wat appel, perzik maar ook abrikoos, sinaasappel. Droog is ie zeker en wat beperkt in smaakontwikkeling. Er is dan ook niets spannends meer onder de deken behalve nog wat onduidelijke kruidige koekkruimels. In de afdronk droog.

Spijssuggestie Gebakken platvis (schol, schar, tong enzo).

Tony Hopolonely bijzondere smaaksensatie

Brewdog en Tony Chocolonely hebben de handen ineen geslagen. Bier en chocolade, gaat die combinatie wel samen in een blikje?

Verder lezen

Nieuw: Cornet Alcohol-free

Brouwerij De Hoorn, één van de Belgische brouwerijen van Swinkels Family Brewers, heeft de Cornet Alcohol-free gelanceerd

Verder lezen

Nieuw: Bier Butler Bier & Spijs cursus

Bierista heeft een cursus klaar staan, helemaal gericht op bier & spijs. Daar hoort natuurlijk ook een fijn bierpack bij!

Verder lezen

Brouwerij Rodenbach viert 200ste verjaardag

Naar aanleiding van de 200ste verjaardag verschijnt het rijkelijk geïllustreerde tweeledig jubileumboek ‘Rodenbach schenkt & schrijft geschiedenis’.

Verder lezen