6,9

Big Fat 10 Anniversary

Morebeer Brewing (4)

The Big Fat 10 Anniversary is een Big Fat Triple IPA. Tijdens het brouwproces is een onvoorstelbare hoeveelheid hop toegevoegd. Hierdoor ervaar je tijdens de eerste slok een ware smaakexplosie in je mond. Dit bier is het lekkerst als je deze zo vers mogelijk drinkt.

Details

Brouwerij
Alcohol
10.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,9

Het oordeel van de Bierista's

Big Fat 10 Anniversary is beoordeeld met een gemiddelde van 6,9 door onze Bierista's

6,9

Smaak

6,9

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,9

"Het verhaal van deze Triple IPA is vooral wat het moet zijn: overvloedig (sub)tropisch fruit (met name rijk citrus) en pregnante bitterheid. Met 10 % alcohol! Feest bier ter gelegenheid van 10 jaar biercafé Beer Temple in Amsterdam in 2019. Terzijde iets anders over IPA's: ze kunnen eetlust opwekkend zijn. Goed voor de foodpairing."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.

6,9 Zicht Goudgeel, vrij helder en met koolzuur. Voldoende wit en vrij fijn schuim dat langzaam weg ebt naar weinig.

7,0 Neus Sterk aanwezig is zacht (sub)tropisch fruit in de neus met vooral citrus (sinaasappel, citroen). Fris en opgetogen.

6,9 Smaak In de smaak komt gelijk volop het te verwachten (vrij sterke) bitter aanzetten (van ook citrusschillen lijkt het) van de 10 (!) gebruikte, goed en evenwichtig gedoseerde hop soorten onder het motto More Hop Is More Fun, zoals op het 33 cl. blikje staat. Het bitter blijft echter speels en wordt niet echt vervelend. Nasmaak geeft lang bitter, citrus en is drogig.

Spijssuggestie Bij witvis, Schaal- en schelpdieren, zeevruchten. Gefrituurde inktvisringen. Langoustines. Maar ook kaasjes van mild tot blauwader.

Brouwersnös Barrel Aged

Soms krijgt een bezoekje aan een brouwerij een onverwachte wending. Dat was zeker zo toen Bierista een kijkje ging nemen bij Brouwersnös.

Verder lezen

Jos Oostendorp stopt als voorzitter CRAFT

Jos Oostendorp, maakte eerder deze week bekend te stoppen als voorzitter van CRAFT, de brancheorganisatie van onafhankelijke brouwers.

Verder lezen

Evenementenbier, bestaat het nu wel of niet?

Bestaat evenementenbier wel of niet? Die vraag komt regelmatig naar boven op verjaardagsfeestjes en in de kroeg. Maar hoe zit het nu?

Verder lezen

Maximus Brouwerij lanceert Bling Bling Barley Wine

Maximus Brouwerij uit Utrecht heeft weer iets nieuws voor ons in petto: de Bling Bling Barley Wine.

Verder lezen