Big Belly Brewing (36)
Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?
Verder lezenHet is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezenKorte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezen
"Het eerste en enige bier tot nu wat van mij een 10 verdiend. Voor mij nog beter dan de Westvleteren 12. Die twee zijn wat smaak betreft niet echt te vergelijken, maar van deze Big Belly zou ik niet kunnen bedenken hoe het nog beter kan. Zo super complex in allerlei heerlijke geuren en smaken. Belangrijk is wel om deze stout echt op temperatuur te laten komen. Hoe warmer hij wordt hoe dikker hij wordt. In zowel geur als smaak. Het lijkt wel of er bij elke graad weer iets anders vrijkomt. Big Belly heeft ervoor gekozen om voor deze tiende editie van hun Liquid Dessert de #1 te laten rijpen op bourbon vaten. Een zeer geslaagde zet. De smaken van de bourbon komen heerlijk terug in het bier. Vanille tonen, de caramel van de gebrande mout, een beetje zout en de koffie smaken van de stout. Alles heerlijk in balans. Het is even knutselen om het prachtige flesje open te krijgen, maar dan heb je ook wel wat."
Ben Maas