Big Belly Brewing (36)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Het eerste en enige bier tot nu wat van mij een 10 verdiend. Voor mij nog beter dan de Westvleteren 12. Die twee zijn wat smaak betreft niet echt te vergelijken, maar van deze Big Belly zou ik niet kunnen bedenken hoe het nog beter kan. Zo super complex in allerlei heerlijke geuren en smaken. Belangrijk is wel om deze stout echt op temperatuur te laten komen. Hoe warmer hij wordt hoe dikker hij wordt. In zowel geur als smaak. Het lijkt wel of er bij elke graad weer iets anders vrijkomt. Big Belly heeft ervoor gekozen om voor deze tiende editie van hun Liquid Dessert de #1 te laten rijpen op bourbon vaten. Een zeer geslaagde zet. De smaken van de bourbon komen heerlijk terug in het bier. Vanille tonen, de caramel van de gebrande mout, een beetje zout en de koffie smaken van de stout. Alles heerlijk in balans. Het is even knutselen om het prachtige flesje open te krijgen, maar dan heb je ook wel wat."
Ben Maas