8,2

Biertje van Plaizier

Bierbrouwerij De Pauw (11)

Biertje van Plaizier is een Witbier. Het bier is gebrouwen van onverkocht brood om voedselverspilling tegen te gaan.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,2

Het oordeel van de Bierista's

Biertje van Plaizier is beoordeeld met een gemiddelde van 8,2 door onze Bierista's

8,3

Smaak

8,0

Zicht

7,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,2

"Pauw's Biertje van Plaizier is een heerlijk frisse weizen met nagisting op de fles. Gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Dit Weizen bier is gebrouwen met o.a. 25% brood en is nog in ontwikkeling: op het etiket vermeldt de brouwer dat nog wordt gewerkt aan de schuimkraag en dat het met de smaak al wel goed zit. Geen woord gelogen wat mij betreft."

Pieter G

8.035

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Amber en troebel. Zoals de meeste Pauw bieren mag je deze met flink geweld in het glas kolken om een schuimlaag te krijgen. Natuurlijk draai ik het depot ook los om deze daarna uit te schenken zodat er als laatste een mooie troebele kolk het glas in gaat. De schuimlaag zakt snel in maar er blijft een acceptabel laagje over.

7,8 Neus Fris, beetje zuur en een beetje brood

8,3 Smaak Zoals het een goede weizen betaamt fris van smaak. Tarwemout en beetje alcohol. En nog iets bijzonders, fris-zuur, dat ik herken in roggebrood. Dit vind ik echt een lekker bier.

Spijssuggestie Gewoon van genieten, of bij salades, kip, gevogelte, vis en diverse kazen.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen