Berging Brouwerij (36)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Het schuim van deze Champagne Cognac Barley_Wine staat na opening direct op het punt de fles te verlaten met reeds wat tegemoet waaiende geur. Eenmaal opengemaakt en ingeschonken stuift een gelukkig net niet parfumachtige geur in het rond. Champagne idee in het begin met het schuim, meer iets van houtvat rijping op het laatst. Champagne slaat hier echter meer op Fine Champagne en de kwaliteit van de cognac die is geinfuseerd tijdens het brouwen. Jammer genoeg mist perfecte balans in dit bier."
Ton van der Koppel