7,5

Berging Brouwerij BW18

Berging Brouwerij (15)

BW18 van de Berging Brouwerij is een smaakvolle Barley Wine. Dit verwarmende bier is gebrouwen met toevoeging van 60% cognac en 40% champagne. Hierdoor ontdek je tonen van jasmijn, acacia, vanille, eikenhout en fruit. Een bier om even goed voor te gaan zitten!

Details

Bierstijl
Alcohol
10.2%
Categorie
Amber en Elegant
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
10-12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
7,5

Het oordeel van de Bierista's

Berging Brouwerij BW18 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,5

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Het schuim van deze Champagne Cognac Barley_Wine staat na opening direct op het punt de fles te verlaten met reeds wat tegemoet waaiende geur. Eenmaal opengemaakt en ingeschonken stuift een gelukkig net niet parfumachtige geur in het rond. Champagne idee in het begin met het schuim, meer iets van houtvat rijping op het laatst. Champagne slaat hier echter meer op Fine Champagne en de kwaliteit van de cognac die is geinfuseerd tijdens het brouwen. Jammer genoeg mist perfecte balans in dit bier."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Donker rood. Vol goed stabiel, iets grof lichtbruin schuim.

7,5 Neus Ietwat zoet/zurige chocolademout achtige met bosvruchten geur.

7,6 Smaak Volmoutige romige smaak met zeer bittere chocolade, donkere bosvruchten (zwarte bessen, braam). Wat dieper zit er hout en cognac (infused in het bier). Alles verwarmend met op het laatst iets hars. In de afdronk wat houtig en harsig. Erg bitter, eigenlijk te bitter en dat is wat jammer.

Spijssuggestie Laat zich vermoedelijk goed paren met parelhoen en ander (wild) gevogelte.

Dutch Beer Challenge op 22 april

De zevende Dutch Beer Challenge vindt plaats op donderdag 22 april in Rotterdam. De uitslag wordt bekend gemaakt in mei.

Verder lezen

Honing Tripel van Grutte Pier wint Mitra-verkiezing

De Friese Honing Tripel van Grutte Pier heeft de Mitra-jaarverkiezing gewonnen. De winnaar bleef de bieren van Brouwerij Noordt en Stadsbrouwerij Eindhoven voor.

Verder lezen

We drinken steeds meer alcoholvrij

We drinken met z'n allen steeds meer alcoholvrij bier. Nu al is 1 op de 14 glazen bier die we met z'n allen drinken een bier zonder alcohol.

Verder lezen

BierButler Vrijdag: Creme Bavarois met Hertog Jan Winterbier

Heb je ook zo'n zin in het weekend. Het is weer BierButler Vrijdag. Ditmaal serveren we een dessert met Hertog Jan Winterbier.

Verder lezen