7,5

Berging Brouwerij BW18

Berging Brouwerij (36)

BW18 van de Berging Brouwerij is een smaakvolle Barley Wine. Dit verwarmende bier is gebrouwen met toevoeging van 60% cognac en 40% champagne. Hierdoor ontdek je tonen van jasmijn, acacia, vanille, eikenhout en fruit. Een bier om even goed voor te gaan zitten!

Details

Bierstijl
Alcohol
10.2%
Categorie
Amber en Elegant
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
10-12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Berging Brouwerij BW18 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,5

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Het schuim van deze Champagne Cognac Barley_Wine staat na opening direct op het punt de fles te verlaten met reeds wat tegemoet waaiende geur. Eenmaal opengemaakt en ingeschonken stuift een gelukkig net niet parfumachtige geur in het rond. Champagne idee in het begin met het schuim, meer iets van houtvat rijping op het laatst. Champagne slaat hier echter meer op Fine Champagne en de kwaliteit van de cognac die is geinfuseerd tijdens het brouwen. Jammer genoeg mist perfecte balans in dit bier."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Donker rood. Vol goed stabiel, iets grof lichtbruin schuim.

7,5 Neus Ietwat zoet/zurige chocolademout achtige met bosvruchten geur.

7,6 Smaak Volmoutige romige smaak met zeer bittere chocolade, donkere bosvruchten (zwarte bessen, braam). Wat dieper zit er hout en cognac (infused in het bier). Alles verwarmend met op het laatst iets hars. In de afdronk wat houtig en harsig. Erg bitter, eigenlijk te bitter en dat is wat jammer.

Spijssuggestie Laat zich vermoedelijk goed paren met parelhoen en ander (wild) gevogelte.

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen