8,9

Berghoeve Zwarte Snorre Witte Rum BA

Berghoeve Brouwerij (43)

Berghoeve Zwarte Snorre Witte Rum BA is een Twents Imperial Stout. Zoetig bier met een fijn bittertje en een licht alcoholisch afdronk.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,9

Het oordeel van de Bierista's

Berghoeve Zwarte Snorre Witte Rum BA is beoordeeld met een gemiddelde van 8,9 door onze Bierista's

8,9

Smaak

8,8

Zicht

9,0

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,9

"Een Imperial Stout die zeer wel en subtiel ge(s)laagd is met behulp van rijping in witte rum vaten. Fraai en soepel verloop in smaakwendingen tijdens het proeven. Ook speelt de veelheid aan bijzondere mouten een rol."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,8 Zicht Zwart, ondoorzichtig en met koolzuur. Minimaal licht bruin en fijn schuim, dat snel weg ebt.

9,0 Neus Fris tintelende geur van vatrijping vervult van rum en het alcoholische effect ervan. Een feestje in de neus alleen al.

8,9 Smaak Licht scherpe, fijn romige zoetgevooisde smaak met direct daarop volgend fraaie tonen van mokka, zowel koffie als chocolade op lichtvoetig dansende wijze gepresenteerd. Er is ook een iets andere zijde aan dit bier met echter gering bitter en wat hout. Rum is eveneens te proeven zorgend voor een alcoholisch verwarmende zetting in deze Twents Imperial Stout. Veelzijdig in nasmaak uit wat reeds geproefd is en iets droog.

Spijssuggestie Van alles met koffie en/of chocolade in de smaakbeleving. Mooie donker geroosterde/gegrilde rode vlezen. Kapucijners of bruine bonen met uitgebakken spekjes en/of speklapjes en bloemige (kruimige) aardappelen.

La Chouffe komt met nieuwe Chouffe Lite

Chouffe, de Belgische brouwer bekend om zijn karaktervolle bieren, zet de bierwereld op zijn kop met een gloednieuwe creatie: Chouffe Lite.

Verder lezen

Brouwersnös Barrel Aged

Soms krijgt een bezoekje aan een brouwerij een onverwachte wending. Dat was zeker zo toen Bierista een kijkje ging nemen bij Brouwersnös.

Verder lezen

Jos Oostendorp stopt als voorzitter CRAFT

Jos Oostendorp, maakte eerder deze week bekend te stoppen als voorzitter van CRAFT, de brancheorganisatie van onafhankelijke brouwers.

Verder lezen

Evenementenbier, bestaat het nu wel of niet?

Bestaat evenementenbier wel of niet? Die vraag komt regelmatig naar boven op verjaardagsfeestjes en in de kroeg. Maar hoe zit het nu?

Verder lezen