8,9

Berghoeve Zwarte Snorre Witte Rum BA

Berghoeve Brouwerij (37)

Berghoeve Zwarte Snorre Witte Rum BA is een Twents Imperial Stout. Zoetig bier met een fijn bittertje en een licht alcoholisch afdronk.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,9

Het oordeel van de Bierista's

Berghoeve Zwarte Snorre Witte Rum BA is beoordeeld met een gemiddelde van 8,9 door onze Bierista's

8,9

Smaak

8,8

Zicht

9,0

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,9

"Een Imperial Stout die zeer wel en subtiel ge(s)laagd is met behulp van rijping in witte rum vaten. Fraai en soepel verloop in smaakwendingen tijdens het proeven. Ook speelt de veelheid aan bijzondere mouten een rol."

Ton van der Koppel

19.340

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,8 Zicht Zwart, ondoorzichtig en met koolzuur. Minimaal licht bruin en fijn schuim, dat snel weg ebt.

9,0 Neus Fris tintelende geur van vatrijping vervult van rum en het alcoholische effect ervan. Een feestje in de neus alleen al.

8,9 Smaak Licht scherpe, fijn romige zoetgevooisde smaak met direct daarop volgend fraaie tonen van mokka, zowel koffie als chocolade op lichtvoetig dansende wijze gepresenteerd. Er is ook een iets andere zijde aan dit bier met echter gering bitter en wat hout. Rum is eveneens te proeven zorgend voor een alcoholisch verwarmende zetting in deze Twents Imperial Stout. Veelzijdig in nasmaak uit wat reeds geproefd is en iets droog.

Spijssuggestie Van alles met koffie en/of chocolade in de smaakbeleving. Mooie donker geroosterde/gegrilde rode vlezen. Kapucijners of bruine bonen met uitgebakken spekjes en/of speklapjes en bloemige (kruimige) aardappelen.

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen