7,4

Berghoeve Mint the Gap

Berghoeve Brouwerij (46)

Gebrouwen voor de “Berghoeve Brouwers Challenge 2023” door “De AnnaBlamannen” uit Groningen. Uitgebracht in een gelimiteerd aantal van 2.188 flessen. Anna Blaman was de inspiratie voor het thema diversiteit en inclusie én het bier dat is gebrouwen. Er is daarom gekozen voor een dunkelweizen met pepermunt. Dit om te benadrukken dat kleuren of andere zichtbare of onzichtbare verschillen prima samengaan en elkaar zelfs versterken. Om inclusiviteit te benadrukken. Hierbij symboliseert de pepermunt dat juist uniciteit tot meerwaarde leidt. In deze dunkelweizen zijn extra cara- en chocolademouten toegevoegd waardoor de karamel- en chocoladesmaken in het bier iets meer aanwezig zijn. Door het toevoegen van pepermunt tijdens de whirlpool ontstond een mooi contrast met de karamel- en chocoladesmaken en blijft het goed doordrinkbaar en toegankelijk. Een soort van ‘after eight’-light.

Details

Alcohol
7.0%
Categorie
Donker en Rijk
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

Berghoeve Mint the Gap is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,2

Zicht

7,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Bier met pepermunt - verrassend lekker"

Gijs Pullen

28.843

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,2 Zicht donkerbruin, matige schuimkraag

7,2 Neus vooral pepermunt

Smaak de smaak is vooral pepermunt, de karamel en chocolade licht aanwezig

Spijssuggestie kaasplankje

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen