8,3

Avery Brewing Vanilla Bean Stout

Avery Brewing Co (4)

Avery Brewing Vanilla Bean Stout is gebrouwen met een dubbele dosis vanille. De zijdezachte Stout heeft aroma's van chocolade, karamel en melasse. Door de rijping op Bourbon-vaten bevat dit bier nog meer smaak.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.9%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,3

Het oordeel van de Bierista's

Avery Brewing Vanilla Bean Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

8,4

Smaak

8,2

Zicht

8,3

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,3

"Stout with Vanilla Beans Added Aged in Bourbon Barrels. Zoals het op de fles staat wordt ook de ervaring van de inhoud: vanille van het Amerikaans eiken vat en van de boon. Geen standvastige solist, beter erbij eten (harde worsten kunnen, met lavendel bijvoorbeeld)."

Ton van der Koppel

18.850

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,2 Zicht Zwart, ondoorzichtig en met koolzuur. Niet zo ruim, donker beige en medium schuim, dat geleidelijk verdwijnt.

8,3 Neus Aangename tonen van de rijping op houten bourbon whiskey vaten. Geen overheersing door hout of (in dit geval) vanille, eerder wat mokka.

8,4 Smaak Hier doet het bier waar het voor staat: een uitgebreid scala aan vanille in een niet te kolossale smaakexplosie. Beheerst dus. Voorts met een sterke impressie van mokka (koffie en ook chocolade). Het is vooral die mooie combinatie van vanille en mokka die voor de duur van het bier blijft komen. Dit levert ook iets beperking op in de spannende ontwikkeling van het bier. Er is ook af en toe wat scherpte en soms een dun gevoel en dan vergeten we bijna nog de karamel schakel. Zoals vaker bij vat rijping achteraf iets droog.

Spijssuggestie Schenk uit tijdens een (winter) bbq met vlezen. De flessen zijn een ruime halve liter en staan professioneel gezellig zo tijdens de feestelijkheden.

150 Jaar Budelse brouwerij in het nieuwe Bier! magazine

Het najaarsnummer van Bier! magazine is weer verschenen. Dit blad vol bierige informatie staat onder meer stil bij 150 jaar Budelse brouwerij.

Verder lezen

NIEUW: Gratis speedcourse over Bockbier

Je bent natuurlijk nooit uitgeleerd als het om bier gaat! Wij hebben wat leuks voor je. Verrijk je bierkennis met een gratis speedcourse over Bockbier.

Verder lezen

De Bock is los! Welke moet je hebben?

De Bock is los! Het bockbierseizoen is nu echt in volle gang. Welke Bockbieren zijn de moeite waard en welke kun je beter laten staan?

Verder lezen

Bierista® Speedcourse | Bockbier

Verder lezen