Avery brewing vanilla bean stout
8,3

Avery Brewing Vanilla Bean Stout

Avery Brewing Co (3)

Avery Brewing Vanilla Bean Stout is gebrouwen met een dubbele dosis vanille. De zijdezachte Stout heeft aroma's van chocolade, karamel en melasse. Door de rijping op Bourbon-vaten bevat dit bier nog meer smaak.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.9%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,3

Het oordeel van de Bierista's

Avery Brewing Vanilla Bean Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

8,4

Smaak

8,2

Zicht

8,3

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,3

"Stout with Vanilla Beans Added Aged in Bourbon Barrels. Zoals het op de fles staat wordt ook de ervaring van de inhoud: vanille van het Amerikaans eiken vat en van de boon. Geen standvastige solist, beter erbij eten (harde worsten kunnen, met lavendel bijvoorbeeld)."

Ton van der Koppel

Biercoin 15.595

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,2 Zicht Zwart, ondoorzichtig en met koolzuur. Niet zo ruim, donker beige en medium schuim, dat geleidelijk verdwijnt.

8,3 Neus Aangename tonen van de rijping op houten bourbon whiskey vaten. Geen overheersing door hout of (in dit geval) vanille, eerder wat mokka.

8,4 Smaak Hier doet het bier waar het voor staat: een uitgebreid scala aan vanille in een niet te kolossale smaakexplosie. Beheerst dus. Voorts met een sterke impressie van mokka (koffie en ook chocolade). Het is vooral die mooie combinatie van vanille en mokka die voor de duur van het bier blijft komen. Dit levert ook iets beperking op in de spannende ontwikkeling van het bier. Er is ook af en toe wat scherpte en soms een dun gevoel en dan vergeten we bijna nog de karamel schakel. Zoals vaker bij vat rijping achteraf iets droog.

Spijssuggestie Schenk uit tijdens een (winter) bbq met vlezen. De flessen zijn een ruime halve liter en staan professioneel gezellig zo tijdens de feestelijkheden.

Grolsch Finale: Cadeautje voor Oudejaarsavond

Grolsch sluit 2019 met een bijzonder bier: een champagnebier. Dit vindt Bierista Alain Schepers er van.

Verder lezen

Hopster Craft Bier Magazine ziet levenslicht

Nederland is een nieuw biermagazine rijker. Hopster Craft Bier Magazine biedt elk kwartaal vers biernieuws.

Verder lezen

Leesvoer: Op de fles - alles over het bieretiket

Achter menig bierlabel gaat een verhaal schuil. In het boek 'Op de fles' wordt een aantal van deze verhalen op sublieme wijze verteld.

Verder lezen

Hoe cool is het om je eigen bier te brouwen?

Casper zette nog niet zo lang geleden zijn eerste stappen als hobbybrouwer. Nu brengt hij zijn enthousiasme over op anderen.

Verder lezen