9,7

Avery Brewing Tweak

Avery Brewing Co (4)

Deze Tweak is een geweldig donker en complex bier met 17,5% alcohol. Het is een krachtige stout, waaraan koffie werd toegevoegd. Daarna heeft het bier mogen rijpen op bourbonvaten. Hier kun je lang van blijven snoepen.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
17.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
16 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,7

Het oordeel van de Bierista's

Avery Brewing Tweak is beoordeeld met een gemiddelde van 9,7 door onze Bierista's

9,8

Smaak

9,6

Zicht

9,5

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,7

"In de categorie (veel te) dure biertjes de Avery Tweak. Kost al gauw zo'n € 16,00 en is zelfs al gesignaleerd voor ruim € 26,00 voor een nauwelijks meer dan 33 cl. flesje. Is het dat (nog wel) waard? Door toevallig tegengekomen korting kon deze eventjes voor een lagere prijs worden verkregen, anders was het waarschijnlijk niet gebeurd en dat zou achteraf qua ervaring zeer te betreuren zijn. Bereid je je daarna (wellicht onbewust) op een andere manier voor op het drinken ervan? Begin je anders met proeven? Het lijkt er praktisch gezien bijna wel op. En het drinken van deze Tweak kan (diep ingrijpend) zo aflopen: Na beëindiging van het proeven blijf je een tijdje even sprakeloos en dwaalt je brein in een niets en niemandsland waar het extreem goed toeven is. Tijdens deze nazit voltrekken vele minuten - zo lijkt het - zich in stilte vol nagenieten, terwijl in een soort mentale leegte tegelijkertijd van alles gaande is, maar lijk je er niet werkelijk te zijn, terwijl je hersens in een andere atmosfeer vertoeven en de wereld om je heen door draait met jou erop. Tenminste zo'n soort ervaring is niet uitgesloten. Dit gebeurde tot nu toe nooit (zo extreem) na het (schielijk) drinken van een stevig biertje. Het had iets hallucinerends. Hemels bier."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

9,6 Zicht Zeer donkerbruin, bijna zwart al tijdens inschenken en volledig zwart in het glas, daarmee ondoorzichtig. Matig, enigszins stabiel, medium tot grof en lichtbruin schuim.

9,5 Neus Donker moutig, iets bittere, maar ook iets muffige (nat hout) geur, die chocolade, wat koffie en iets een kokostoon herbergt.

9,8 Smaak De smaak is van een ongekende schoonheid met lichte accenten van de verschillende tonen van koffie, chocolade, alcohol (16 %, met de kracht van zoete whiskey uit het hout), aangenaam bittertje, pietsie vanille, kokostoon, niet typisch hout. Qua smaak is het echt genieten hier en denk je niet aan wat ie wel niet moest kosten. De geur even vergetend is dit bier fantastisch om te kunnen proeven, echt wel een top belevenis. Vult de mond meer dan volledig met aangename aroma's in een complexe mengeling. Deze Tweak van Avery Brewing Co. (Colorado) is uit de Annual Barrel Series, Batch No. 4 Bottled OCT 27 2017 en is begin 2019 prima op dronk en wellicht nog te bewaren voor verdere rijping, maar dat zal vermoedelijk in ieder geval de geur niet ten goede komen vanwege de houtinvloeden.

Spijssuggestie Vooral solo genieten dit bier. Voorts mogelijk: wild gebraad, perfecte niet te pittige stoofschotels.

Multi Bier versterkt marktpositie met overname De Kikvorsch

Multi Bier B.V. heeft bekendgemaakt dat het branchegenoot De Kikvorsch B.V. heeft overgenomen.

Verder lezen

Grutte Pier wint gouden medaille bij Dutch Beer Challenge 2024

Met grote trots kondigt Grutte Pier Brouwerij aan dat zij een gouden medaille heeft gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge 2024.

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2024 - de uitslag

De prijswinnaars van de tiende editie van de Dutch Beer Challenge zijn bekend gemaakt. Er zijn weer een boel blije brouwers!

Verder lezen

Wel of geen schijfje citroen in je bier?

Je bestelt een witbier. Niet zelden krijg je dan een schijfje citroen met een stampertje erbij. Is dat ok?

Verder lezen