Zundert 10 als eerste trappist op de thuistap

7 december 2019
Trappistenbrouwerij De Kievit viert haar zesde verjaardag met een primeur. Zundert 10 Trappist komt gelimiteerd beschikbaar voor het thuistapsysteem The Sub. Het is voor het eerst dat een trappistenbier in een andere verpakking wordt aangeboden dan uit fles of fust.

Broeder Christiaan noemt het een spannende innovatie: “Voor het eerst bestaat de mogelijkheid om thuis zelf een trappistenbier te tappen. We hebben ervoor gekozen om in deze feestmaand met Zundert 10 dit experiment aan te gaan. Onze Quadrupel is bij uitstek een bier om samen met vrienden van te genieten.” Het bier is in vaatjes van twee liter - torps genaamd - uitsluitend online te bestellen via Beerwulf.

Zundert 10

Zundert 10 is een Quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Trappistenbrouwerij

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de twaalf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie.
Zundert 10 Torp
Zundert 10 - Trappist