Zevenklapper voor Grolsch bij World Beer Awards

9 augustus 2019
De 'plop-geluiden' waren tot in heel Twente en omstreken te horen. Grolsch viert feest. Liefst zeven bieren vielen in de prijzen tijdens de World Beer Awards. Zes gouden plakken en een zilveren medaille.

De World Beer Awards is een van de grootste bierverkiezingen te wereld. De medailles werden uitgereikt in de verschillende bierstijlen voor Nederland. Zo mag de Grolsch Weizen zich bijvoorbeeld de beste Weizen van Nederland noemen. De andere gouden plakken waren er voor Grolsch Weizen 0.0, Grolsch Weizen-IPA, Grolsch Kanon, Grolsch Lentebok, Grolsch Zomerbok. Zilver was er voor Grolsch Saison.

Een van de brouwmeesters van Grolsch - Marc Janssen - rijdt op dit moment per camper door de Verenigde Staten. Toen hij dit nieuws vernam was zijn eerste reactie: "Yeah!". Op de brouwerij wordt door de andere brouwers, waaronder Guy Evers hard gewerkt aan de Honing Weizen, het Geniet & Geef bier 2019. Dit bier wordt op de eerste donderdag in september gelanceerd. De opbrengst van dit bier gaat in z'n geheel naar KiKa.


Grolsch heeft zeven medailles in de wacht gesleept tijdens de prestigieuze World Beer Awards. De brouwerij uit Enschede behaalde goud met Grolsch Weizen, Grolsch Weizen 0.0, Grolsch Weizen-IPA, Grolsch Kanon, Grolsch Lentebok, Grolsch Zomerbok. Zilver was er voor Grolsch Saison.