Wat zijn jouw favoriete bieren van 2020?

2 december 2020
Wat zijn de populairste bieren over 2020? Die vraag stelt Bierista aan de eigen Bierista Biercommunity en aan alle andere bierdrinkers van Nederland. Iedere bierliefhebber kan tot en met woensdag 23 december zijn of haar stem uitbrengen. Op zaterdag 26 december wordt de Top 100-lijst officieel bekend gemaakt op de - volgens onderzoeksbureau OAK - nummer 1 bierwebsite van Nederland: Bierista.nl.

Het einde van het jaar nadert. Tijd voor lijstjes. “Bij Bierista zijn we nieuwsgierig welke bieren favoriet dit jaar favoriet zijn bij de bierdrinkers in Nederland. Iedereen kan stemmen en alle bieren kunnen meedoen. Stemmen is heel simpel: je gebruikt het stemformulier of je zet je tien favoriete bieren in de juiste volgorde en je mailt dat lijstje met het onderwerp Bierista Bier Top 100 naar info@bierista.nl", aldus Alain Schepers van Bierista.

Bird of Prey

De stembus is deze week open gegaan. “We zien nu al de meest waanzinnige lijstjes voorbij komen. Lijstjes met hele bekende bieren zo Hertog Jan Pilsener en Bird of Prey van Uiltje Brewing Company, maar ook  exoten, waar we ook op de redactie nog niet eerder van hadden gehoord. Die diversiteit is geweldig, al moeten we wel eerlijk zijn dat hoe onbekender het bier, hoe moeilijker het wordt om dat bier in de lijst te krijgen.”

Lobby starten

Het tellen van de stemmen wordt een flinke klus. “We hebben een voorzichtige inschatting gemaakt wat we aan stemmen kunnen verwachten. Op basis van de eerste ervaringen hebben we nu alvast extra hulptroepen ingeschakeld. We zien namelijk dat brouwerijen, vriendengroepen en families lobby’s vormen om een bier in de top van de lijst te krijgen. We zijn inmiddels berekend op heel veel inzendingen. Laat maar komen!”, aldus Alain Schepers.

Laat horen die stem

In aanloop naar het bekend maken van de Bierista Bier Top 100 over 2020 op tweede kerstdag besteden we op Bierista regelmatig aandacht aan bijzondere inzendingen en aan de ontwikkelingen rond deze lijst. Laat je bierstem horen en stuur ook je favoriete tien bieren in.