Wat dronken we tijdens de lockdown?

16 juni 2020
Tijdens de intelligente lockdown is Pils het meest favoriete bier onder Nederlandse bierdrinkers. Dat is naar voren gekomen uit het Nationaal Bieronderzoek 2020 dat in mei is gehouden. Ruim elfhonderd bierliefhebbers zijn ondervraagd.


In de maand mei steeg het thuisverbruik van bier en dronken bierdrinkers gemiddeld 2,6 biersoorten thuis. Meer dan de helft (58%) sloeg Pils in, 31% van de ondervraagden kocht 0,0 Radler, Radler (27%) en 18% kocht Tripel en Blond bier. Het bier werd vooral gekocht in de supermarkt en sommigen bestelden het online. Een derde koopt nu vaker online bier dan normaal. Een op de vijf bierdrinkers deed mee aan een online bieractiviteit zoals een pubquiz of een online borrel.

Met maten

Op de vraag waarnaar bierdrinkers het meest uitkijken bij een versoepeling van de maatregelen is om bier te drinken met hun vrienden. Pils blijft dan ook het favoriete bier en het terras de populairste locatie om te drinken. 

Vrouwen

Het Bieronderzoek onderzocht ook het drinkgedrag van dames. Zo is gebleken dat vrouwen het liefst met hun partner een glas bier drinken. Ook geven zij de voorkeur aan licht bier zoals 0.0 Radler, fruitbier en Radler. Mannen pakken liever een zwaarder bier zoals een Tripel. Verder zeggen de ondervraagden bier vooral te drinken omdat het lekker en gezellig is. Bierdrinkers genieten het meest van hun favoriete drank in de zon en als er iets te vieren is. 

Het zestiende Nationaal Bieronderzoek is online uitgevoerd door Ruigrok NetPanel en 1131 Nederlanders van achttien jaar en ouder die minimaal een keer per maand bier drinken.