Verfrissende bieren voor een sprankelend voorjaar

De lente is van start! Het seizoen waarin we hopelijk snel afscheid nemen van het sombere weer en met open armen de zonnestralen en natuurlijk de beste voorjaarsbieren verwelkomen. Maar als je denkt dat je zelf op zoek moet gaan naar de perfecte bieren, denk dan nog eens goed na! De Bierista Community heeft namelijk al het harde werk voor je gedaan en de beste lentebieren voor je op een presenteerblaadje gelegd.

Laten we beginnen met de Bax Bier Rokkenjager. Bierista Peter omschrijft het als "Mooi bier om te zien, te ruiken en te proeven. Mooie combinatie van geuren en smaken die ook perfect met elkaar harmoniëren." en John is het daar volledig mee eens: "Uitzonderlijk fruitig en zacht bier". Klinkt als een match made in heaven.

Dan hebben we de St. Bernardus Wit een verfrissend Witbier dat tot stand is gekomen met behulp van Pièrre Celis, de godfather van het Witbier. Een lekker verfrissend witbier dat het goed doet in de zomerse periode, aldus Bierista Emiel. Hij beschrijft het als "Heerlijk met tonen van citrus in combinatie met de bitterheid verkregen uit de hop die goed in balans zijn." Klinkt als een bier waar we niet genoeg van kunnen krijgen.

En tot slot, maar zeker niet de minste, hebben we de vandeStreek Zonnesteek. Met een naam als deze zou je denken dat het je hersenen laat smelten, maar gelukkig is dat niet het geval. Het is een heerlijk bier met een zonnig randje, perfect om te drinken op een warme lentedag. Francis is ook fan van dit bier en zegt: "Licht bitter zomers bier. Moutig en fruitig van smaak. Drinkt lekker weg."

Ongeacht de inhoud van je koelkast, is het absoluut de moeite waard om plaats te maken voor deze smakelijke lente-bieren. En wanneer iemand je vraagt waar je deze juweeltjes vandaan hebt gehaald, hoef je alleen maar te vermelden dat je je informatie hebt verkregen via Bierista. Proost!