United Dutch Breweries lanceert X-Mark Cannabis Beer

18 september 2019
In een bloeiende biermarkt volgen de innovaties elkaar in rap tempo op. Zogenaamde flavoured beers, bier met een smaakje, worden steeds populaider vooral bij millenias. United Dutch Breweries haakt hier handig op in met de wereldwijde lancering van vijf verschillende X-Mark bieren, waaronder X-Mark Cannabis bier.

Gearomatiseerde bieren vinden vooral hun weg naar millenials, zo blijkt uit marktonderzoek door United Dutch Breweries. "Zij hebben een ander smaakprofiel en drinken naar verhouding meer zoetere bieren", zo lezen we in het persbericht.

Red Bull

"Inmiddels lijkt het erop dat de zoektocht van de millennial uitkomt bij een nieuw product: cannabisbier. Wereldwijd zijn er op lokale schaal al craft bierbrouwers die met bier komen dat verrijkt is met cannabis of de extracten van de zaden of de bloesem. Ook de grote biergiganten zitten niet stil."

United Dutch Breweries uit Breda komt met een bier dat verrijkt is met een hennepextract: X-mark Cannabis Beer. Volgens CEO Koen Morshuis is deze introductie een logische stap. "De vraag van de consument is gevarieerder geworden en daagt ons uit om met innoverende producten te komen." Morshuis vergelijkt de groeiende belangstelling voor cannabisbier met de rage die ontstond ten tijde van de introductie van Red Bull. "Mijn gevoel zegt me dat er een zelfde sensatie in de lucht hangt. Het heeft iets rebels, waardoor mensen geïntrigeerd raken."

Cannabis Beer

Cannabis Beer is de blikvanger van het nieuwe X-Mark label dat de brouwer uit Breda op de internationale markt brengt. Behalve cannabis bevat het label ook de smaken Mojito, Vodka, Tequila en Gold Rum. "X-Mark richt zich op de millennials", aldus Morshuis. "Ze zijn jong, hechten waarde aan hun vrijheid en willen zelf de wereld ontdekken. Daar speelt X-Mark op in. De X staat voor geen regels. X-Mark is stoer, opstandig en streetwise. Daar past de introductie van cannabisbier uitstekend bij."

Frisse, kruidige smaak

X-Mark Cannabis Beer bevat 5% alcohol en is verrijkt met hennepzaadextract van hoge kwaliteit uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en China. Het resultaat is een verfrissend licht bitter bier met de unieke, ietwat kruidige smaak van cannabis. Omdat de combinatie van alcohol en THC wettelijk niet is toegestaan, bevat X-Mark geen stoffen die de drinker een 'high' gevoel geven.

Verkrijgbaarheid

United Dutch Breweries verscheept iconische Nederlandse merken als Oranjeboom, Royal Dutch en 3 Horses naar klanten in meer dan 100 landen. De X-Mark bieren zijn vooral bedoeld voor export buiten de Benelux. De belangstelling vanuit de Nederlandse retail is zo groot dat er gesprekken gevoerd worden met bekende retailers, waardoor het lijkt alsof deze flavoured bieren binnenkort ook breed in ons land verkrijgbaar zullen zijn. Over waar, wanneer en wat de adviesprijs is voor de halve literblikken kan de woordvoerster van Untied Dutch Breweries nog niets zeggen.