Two Chefs Brewing en Sichuan Amsterdam lanceren uniek bier met Sichuan peper

25 juni 2024

In een spannende culinaire samenwerking hebben de Amsterdamse brouwerij Two Chefs Brewing en restaurantketen Sichuan Amsterdam een innovatief bier gecreëerd, gebrouwen met de karakteristieke Sichuan peper. Dit bijzondere bier, genaamd Sichuan Dragon, zal exclusief verkrijgbaar zijn in de restaurants van Sichuan Amsterdam en de taproom van Two Chefs Brewing.

Sichuan Dragon, genoemd naar het jaar van de draak, is een unieke steam lager met een verrassende twist. De toevoeging van Sichuan peperkorrels – de bessen van de stekelige es en een lid van de citrusfamilie – geeft het bier een verfrissende citruslaag met kruidige ondertonen en een vleugje lavendel. Deze smaken balanceren perfect met de pittigheid van de authentieke Chinese gerechten van Sichuan Amsterdam, zonder de smaaksensatie te verzwakken. Het resultaat is een harmonieuze combinatie die zowel verfrissend als avontuurlijk is.

Een samenwerking geboren uit passie

"We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking met Sichuan Amsterdam," zegt Sanne Slijper, mede-oprichter van Two Chefs Brewing. "Als foodies zijn wij al jaren groot fan van de restaurants van Sichuan. We zien het als een eer om samen een uniek bier te brouwen dat perfect aansluit bij de pittige gerechten!"

Sichuan Amsterdam voegt daaraan toe: "When a mutual addiction to Sichuan Peppercorns turns into a steamy collaboration… don’t worry, this fresh beer won’t have you breathing fire!”

Exclusieve lancering en pop-up menu

Sichuan Dragon is vanaf nu exclusief beschikbaar in alle restaurants van Sichuan Amsterdam en in de taproom van Two Chefs Brewing in Amsterdam-West. Om de volledige ervaring van dit unieke bier te beleven, bieden beide partijen van 30 juni tot en met 28 juli een speciaal pop-up menu aan in de taproom van Two Chefs Brewing op het Hugo de Grootplein. Dit menu zal bestaan uit gerechten van Sichuan Amsterdam, bekend om hun authentieke en vaak pittige Chinese gerechten.