Two Chefs Brewing lanceert eerste alcoholarme bier

De Amsterdamse craftbier brouwers van Two Chefs Brewing hebben groot nieuws: ze hebben hun populaire bier, de Funky Falcon Pale Ale, een make-over gegeven en komen binnenkort met een alcoholarme variant! Vanaf begin april zal deze variant gelanceerd worden en het goede nieuws is dat het net zo lekker smaakt als het origineel, maar met slechts 0,2% alcohol nog verfrissender is.

Met deze nieuwe lancering wil Two Chefs Brewing inspelen op de toenemende vraag naar alcoholvrij craft bier en de groeiende markt van alcoholvrije bieren betreden. Het bier is vanaf april beschikbaar in horecazaken door heel Nederland en is tevens verkrijgbaar in grotere supermarkten en online via de webshop van Two Chefs Brewing.

Niet leuker, wel lekker!

Marc Galestien, Head of Marketing & Brand bij Two Chefs, legt uit dat de brouwerij de perceptie van consumenten wil veranderen. Grote biermerken romantiseren het drinken van 0,0% bier vaak en laten het lijken alsof er geen verschil is met bier met alcohol. Echter blijkt uit onderzoek onder hun trouwe klanten dat dit niet altijd de perceptie is. Met hun nieuwe campagne "Niet leuker, wel lekker!" willen ze mensen die bewust kiezen voor 0,0% bier een hart onder de riem steken.

Bomvol hop en karakter

De brouwers hebben lang aan de Funky Falcon Non-Alcoholic gewerkt en zijn trots op het eindproduct. Het bier is bomvol hop en karakter en bruist van de citrus-smaken en citroengras-aroma's met bloemige tonen. Het bier heeft dus zeker niet ingeboet op smaak en kwaliteit.

De brouwerij is ervan overtuigd dat de Funky Falcon Non-Alcoholic een groot succes zal worden en hoopt zo de groeiende markt van alcoholvrije bieren te kunnen bedienen. De kleurrijke vogel die je fris houdt, zal nu dus ook beschikbaar zijn in een alcoholarme variant en daar kunnen we allemaal van genieten!