Tweach Tripel gelimiteerd verkrijgbaar

8 juli 2021
Onlangs werd er een nieuw biermerk gelanceerd: Tweach. Tweach is een samentrekking van Twente en de Achterhoek. Tweach Tripel is het eerste bier dat Jos Oostendorp, de man achter Tweach, heeft gebrouwen in samenwerking met NX Filtration en Jotem. Bijzonder aan dit bier is dat het gebrouwen is met water uit de stadsgracht van Groenlo.

Tweach Tripel is een eenmalig brouwsel. "Met het merk Tweach ben ik steeds op zoek naar bijzondere samenwerking. Tweach Tripel is het eerste bier dat nu in een beperkte oplage van 4000 flessen op de markt is. Elke fles heeft een uniek nummer. We hebben grachtwater gebruikt dat is gefilterd met de unieke techniek van NX Filtration in een filterinstallatie van Jotem. Deze Tripel is gebrouwen in de ketels van Brouwersnös in Groenlo."

Tweach Tripel

Tweach Tripel is een Tripel van 8,5%. Het bier heeft een prachtige stevige schuimkraag, mede dankzij de drievoudige vergisting. Dit is één van de kenmerken van de bieren van Brouwersnös. Tweach Tripel is zacht en vol van smaak en heeft licht moutige tonen en fruitige aroma's met een fijne bitterheid in de finish. Het bier is slechts in een aantal Twentse en Achterhoekse slijterijen verkrijgbaar en natuurlijk ook bij Brouwersnös in Groenlo.