Sierra Nevada verovert Nederlandse bierharten

15 juli 2020
Veertig jaar geleden werd brouwerij Sierra Nevada opgericht. Al lang voor de craft bierrevolutie in ons land was Sierra Nevada een grote naam in Amerika. Nu is de brouwerij klaar voor verdere expansie en wil het Europa veroveren. Dat betekent dat de Sierra Nevada-bieren - exclusief via Multi Bier - op veel meer plekken verkrijgbaar zullen zijn, denk daarbij aan slijterijen, supermarkten en natuurlijk de horeca.

Het eerste bier dat biergrootheid Ken Grossman op de markt bracht was de legendarisch Sierra Nevada Pale Ale. Nog altijd is dit bier het paradepaardje. Deze klassieker heeft een diepe amberkleur en is vol van smaak met een karaktervolle, maar ronde bitterheid. De royale hoeveelheid Cascade-hop geeft dit bier zijn signatuur van kruidigheid en bitterheid. Uiteraard is dit bier vanaf nu op steeds meer plekken verkrijgbaar in ons land.

California IPA

Een ander fraai bier van Sierra Nevada is de Hazy Little Thing Session Edition. Deze New England Session IPA zit boordevol fruitige hoparoma's. Veel smaak en relatief weinig alcohol: slechts 4,6%. De Sierra Nevada California IPA heeft nog minder alcohol, slecht 4,2%. Ook dit bier barst uit zijn voegen van de smaak, waarbij de hop de belangrijkste speler is. Een slok van dit bier en je waant je een dude op surfboard op witte schuimkoppen voor de kust van L.A.

Fantastic Haze IIPA

Voor de liefhebbers van een tandje meer is er de Sierra Nevada Fantastic Haze Imperial IPA. Deze schuimende fruit heeft 9% alcohol. Elke nipje dat je neemt proef je weer nieuwe aroma's; overwegend fruitige aroma's van zowel tropisch fruit als citrusfruit.