Rutger van NPO Radio2 gaat samen met Bierista bier brouwen

8 augustus 2019
Het begon als een ludiek idee. Inmiddels is het werkelijkheid. Rutger Radstaake van het radioprogramma Zet 'm op Rutger op Radio2 gaat een eigen bier brouwen. Daarbij heeft hij de hulp ingeschakeld van Bierista. Vanochtend was Bierista Alain Schepers in uitzending om met Rutger en side-kick Jeroen Stob de eerste stappen te zetten richting dat eigen bier.

Ook Rutger en Jeroen is het niet ontgaan dat bier waanzinnig populair is. Tijdens een van de uitzendingen werd het idee geopperd om zelf maar eens een bier te gaan brouwen. Uiteraard werd dat idee met gejuich ontvangen. Hoe dan? Dat was de vraag. Dus ging het team op zoek naar bierkennis en zo werd Bierista ingeschakeld om de mannen te begeleiden in de boeiende wereld van bier.

Stevig bier

Vanochtend was de aftrap en werd Bierista Alain gevraagd naar de stand van zaken in de bierwereld. Want de heren weten nog niet welk bier ze willen gaan brouwen. De sterke opmars van alcoholvrij bier laten ze in ieder geval links liggen. "Ik hou zelf van een wat steviger bier, bijvoorbeeld een Tripel", zo liet Rutger weten, die ook de luisteraars vroeg welk bier zij vinden dat er gebrouwen moet gaan worden.

Bierkennis

De komende weken - elke donderdagochtend - krijgt 'Project Bier' een vervolg. Bedoeling is dat er in de loop van september een zelf gebrouwen bier geproefd kan gaan worden. Om de bierkennis van de presentator en zijn side-kick te vergroten zijn zij alvast begonnen aan de Bierista Bieropleiding. Blijf op de hoogte en luister elke donderdagochtend naar Zet 'm op Rutger op NPO Radio2.

Luister hier het interview van 1:39:50.