Ruil je sinaasappel voor een Lowlander 0.00% Wit

11 juli 2019

Alleen al in Nederland blijft jaarlijks 250 miljoen kilo sinaasappelschillen over na het persen van vers sap, vooral in de horeca. Botanisch brouwer Lowlander ziet in deze reststroom een waardevol ingrediënt en brouwde er hun eerste alcoholvrije bier mee; een 0.00% Witbier met 100% natuurlijke smaak. Proef Lowlanders 0.00% Wit nu voor €0.00 in geselecteerde horeca - nou ja, in ruil voor… een sinaasappel! 

Lowlander staat bekend om het gebruik van kruiden, specerijen en fruit - ofwel botanicals - in hun bieren. Voor hun allereerste, botanisch gebrouwen alcoholvrije Witbier verdubbelt Lowlander de 0: het is een échte, natuurlijk gebrouwen 0.00%, met 100% natuurlijke smaak zoals je van Lowlander gewend bent. Het (her)gebruik van een natuurlijk ingrediënt als geperste sinaasappel- en citroenschillen maakt de Lowlander 0.00% extra bijzonder.

PeelPioneers

Chief Botanical Officer Frederik: "In plaats van de afvalberg groter te maken besloten we samen te werken met PeelPioneers; de duurzame schillenboer van de 21e eeuw. Zij verwerken de geperste sinaasappels en citroenen tot nieuwe grondstof waarmee wij vervolgens kunnen brouwen. Het resultaat is een verfrissend en fruitig botanisch gebrouwen bier met uitgesproken citrus tonen; een alcoholvrij bier wat niet alleen goed smaakt maar ook goed doet. Het mooie is dat het grootste deel van die 250 miljoen kilo schillen uit de horeca komt, zo is de cirkel voor ons dus weer rond!"

Ruil een sinaasappel

Nieuwsgierig naar hoe dat smaakt? Je kunt het nu gratis proberen: lever tot en met 28 juli een verse sinaasappel in bij deelnemende locaties zoals CIRCL, Artis, OBA, Beachclub HUB en Intratuin en ontvang een gratis Lowlander 0.00% Wit. Jouw sinaasappel wordt uiteraard gebruikt voor een verse jus én in een volgende batch Lowlander 0.00% Wit; now that’s a deal with orange peel!

Meer informatie en alle locaties vind je hier; wacht niet te lang want er is een beperkt aantal gratis flesjes beschikbaar.