Proef Brouwersnös en doe de gratis speedcourse

1 december 2020
Een nieuwe maand, een nieuw bierpack met een gratis speedcourse. Deze maand maak je kennis met de bieren van Brouwersnös. We hebben een heel fijn bierpack voor je klaar staan, inclusief een korte cursus, waarin je alles leert over de bieren en de brouwerij.

Brouwersnös is 'Brouwerij van de Maand' december. In en om de stad Groenlo is deze brouwerij een begrip. In de rest van Nederland is deze bierparel nog niet ontdekt. Daar gaat verandering in komen. Bierista heeft een exclusief pakket voor je samengesteld met zes bieren, waaronder een gelimiteerd vatgerijpt bier. Een pakket met zes verschillende bieren voor slechts € 19,95, inclusief gratis bezorging en de Brouwersnös Speedcourse! Wacht niet te lang met bestellen, want op is op.

Brouwersnös

Brouwersnös is gevestigd in het vestingstadje Groenlo, in het oosten van de Achterhoek. De brouwerij werd in 2017 opgericht door Jos Oostendorp en de neven Frans en Andries de Groen. Deze laatste twee zijn leden van de bekende Grolsch-familie De Groen. Met de start van de brouwerij keerden zijn terug in Villa Adriana,  de voormalige directeurswoning van Grolsch. Ze zijn zogezegd teruggekeerd op het oude nest. Vandaar de naam Brouwersnös, ofwel brouwersnest. Rob Porskamp is het gezicht van de brouwerij en gastheer van het proeflokaal, waar je straks weer terecht kunt voor een heerlijke lunch of diner met een goed glas bier.

Open vergisting

Brouwersnös mag je gerust een onontdekte parel in het Nederlandse bierlandschap noemen. De brouwerij maakt kwalitatief hoogstaande bieren. Bijzonder is de driedubbele vergisting, waarvan de eerste in open vergistingskuipen plaats vindt. Deze brouwwijze is zeer arbeidsintensief, maar het levert geweldige bieren op. Dat zie je al aan de stevige, evenwichtige schuimkraag en dat proef je aan de geweldige balans van de bieren.

Exclusief bierpack

In het bierpack vind je onder meer Ne Toffen, een vriendelijk en toegankelijk bier met moutige tonen en aroma's van karamel. Frolijke Frans is een verfrissende Pale Ale. Dit bier heeft frisse hoppige tonen met een vleugje citrus. Elke slok nodigt weer uit tot een volgende. Mooien Muiter is een stevige Tripel met een geweldige balans. Yellow Moon is een frisse Blond met een subtiel tintje van citroengras. Dit bier heeft al meerdere malen prestigieuze prijzen in de wacht gesleept. In de donkere dagen voor Kerst kun je wel wat warmte gebruiken. Maak dan kennis met Dikke Toon, een Quadrupel waar je lekker lang van kunt genieten. En dan het klapstuk - een houtgelagerd bier van 6,2%, dat maandenlang heeft mogen rijpen op port- en madeiravaten.