Predicaat hofleverancier Alfa brouwerij is verlengd

10 juni 2021

Burgemeester Eric Geurts reikte afgelopen vrijdag, namens Zijne Majesteit de Koning, het predicaat ‘Hofleverancier’ uit de Alfa brouwerij. Hiermee heeft het familiebedrijf het recht het koninklijk wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ voor komende vijfentwintig jaar te dragen. Harry Meens nam het predicaat in ontvangst samen met Michelle en Martijn Meens, die sinds kort als vijfde generatie aan het roer staan.

In 1995 mocht Alfa de titel voor het eerst dragen. Met de verlenging van de duur van vijfentwintig jaar wordt de erkenning voor het nog altijd met natuurzuiver bronwater gebrouwen pils in 2021 nogmaals benadrukt. Het predicaat wordt alleen toegekend aan bedrijven met goede naam en faam die zeer belangrijk zijn in hun vakgebied. Aan bedrijven die van onbesproken gedrag zijn en een solide financiële basis hebben. Alfa heeft intussen al jarenlang bewezen aan deze voorwaarden te voldoen. In de rijke historie van het bedrijf, is Alfa haar 151- jarige traditie en receptuur altijd trouw gebleven. 

Top 10 Beste Pilsener

Die strategie legt de trotse Limburgse familiebrouwer geen windeieren. De bieren van Alfa staan hoog aangeschreven bij bierkenners. Alfa Edel Pils wordt door de bierkenners van Bierista gemiddeld beoordeeld met liefst een 8,5! Daarmee is Alfa al sinds mensenheugenis terug te vinden in de Top 10 Beste Pilseners, een categorie waar de concurrentie moordend is. Check hier de lijst:

Top 10 Beste Pilsener

Trots

Harry Meens is trots op de verlenging van het predicaat: “ Het predicaat is een erkenning van datgene waar wij als familiebedrijf voor staan: traditie en vakmanschap. In een tijd van verdergaande globalisering staat bij ons het behoud van de menselijke maat voorop. Als bedrijf staan wij letterlijk midden in de samenleving. Voor ons is niet alleen goed werkgeverschap van belang maar ook de betrokkenheid met de omgeving en het deel uit te mogen maken de gemeenschap. Wij blijven ons dan ook sterk maken om Thull en de gemeente Beekdaelen op de kaart te zetten. “