Oktoberfest München 2019 van start

21 september 2019
Het Oktoberfest in München barst weer los. Vandaag - zaterdag 21 september - wordt het beroemdste bierfeest ter wereld geopend met de legendarisch woorden "O'zapft is". Tot en met 6 oktober kan er op de Theresienwiesn - kortweg de Wiesn - in hoofdstad van de deelstaat Beieren bier worden gedronken, veel bier... Vorig jaar werd er in 16 dagen zo'n zes miljoen liter getapt!

Het Oktoberfest staat bol van de tradities. Zo worden er niet zo maar bieren geschonken. Het gaat om bieren die speciaal voor het Oktoberfest zijn gebrouwen door brouwerijen die geworteld zijn in Münchn zelf. Deze bieren hebben wat meer alcohol dan een reguliere Pilsener. Best oppassen dus, zeker omdat de bieren doorkomen in glazen van een liter, een zogenaamde Mass.

186ste Oktoberfest

Dit zijn de brouwerijen die hun bieren mogen schenken op het 186ste Oktoberfest:
- Hacker-Pschorr

De prijs van een glas bier op het Oktoberfest houdt de gemoederen in Duitsland al maanden van tevoren bezig. Dit jaar kost een glas bier (een Mass) tussen de 10,80 en 11,80, een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar.

Bierista Speedcourse

Speciaal voor alle Bierista's staat er een speedcourse klaar. In deze korte gratis cursus leer je alles over de tradities, de geschiedenis en natuurlijk het Oktoberfestbier zelf. Je ontvangt extra biercoins en na afronding een speciaal Oktoberfest-certificaat. Zo kom je goed beslagen ten ijs als het de komende dagen over het Oktoberfest gaat. Ben je nog geen Bierista? Wacht niet langer en vergoot je bierkennis met de Bierista Bieropleiding en profiteer na het behalen van je bierdiploma van de vele extra's die Bierista je biedt!Karakteristiek beeld uit de feesttent van Hacker-Pschorr. (foto: Oktoberfest München / B. Roemmelt)