Brouwerij Augustiner Bräu

In het logo van Augustiner Bräu is het jaartal 1328 terug te vinden. Niet zonder reden, want in dat jaar begonnen de Augustijner monniken in hun klooster vlakbij de Dom in München met het brouwen van bier. Zo'n vijf eeuwen lang brouwden de monniken bier en brachten dat op de markt. Tegenwoordig brouwen de monniken niet meer zelf. Dat gebeurt door ervaren brouwmeesters. Augustiner Bräu telt inmiddels bijna zeven eeuwen geschiedenis. Al die tijd draait het om de kwaliteit van het bier, om de tradities en om de diepe wortels in München. Augustiner Bräu is een van zes Münchener brouwerijen, die Oktoberfest brouwen voor het enige echte Oktoberfest op de Wiesn. In zeven eeuwen tijd is deze brouwerij absoluut een belangrijk stuk geworden van de Beierse biercultuur.

Onze topbieren

7,6

Augustiner Weissbier

Augustiner Bräu

Augustiner Weissbier is een Weizen. Een Weizen van München’s oudste brouwerij. Karakter van witbrood met banaan en kruidnagel.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Augustiner Lagerbier Hell

Augustiner Bräu

Augustiner Lagerbier Hell is een frisse Lager. De kruidige hoppen in het bier zorgen voor een pittige bittere nasmaak.

Münchener Helles

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Augustiner Edelstof

Augustiner Bräu

Augustiner Edelstof is een Dortmunder Export van 5,6%. Een rond en moutig bier uit Duitsland.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

Augustiner Oktoberfest Bier

Augustiner Bräu

Augustiner Oktoberfest Bier is een Oktoberfest bier met een alcoholpercentage van 6,3%. Gebrouwen door Augustiner-Bräu München uit Munich.

Oktoberfest

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter