Oedipus stopt gereincarneerde dodo in fles

22 juni 2020
Een klassieke Amerikaanse stijl die drinkt als een Pilsner maar smaakt als een IPA. Zo omschrijft Oedipus haar nieuwste aanwinst Dodo.


"Voor ons zomerseizoen hebben we de Californische standaard nieuw leven ingeblazen met Dodo", zegt Oedipus op haar website. Het lenteseizoen werd geopend met Remix, een bier waarmee de Duitse biertraditie werd geëerd. "Want", zegt Oedipus, "de Duitse biertraditie heeft een enorme invloed op ons gehad." Remix is ​​een moderne ongefilterde Pils met lage bitters en subtiele bloemige en kruidige hoparoma's en een moutige body.

Duitse techniek

 "We hergisten het bier met een jong 'actief gistend' bier. Dit heet kräusening, dat is een oude Duitse techniek om jong bier toe te voegen aan het afgewerkte bier in de tank." Om het echte Duitse biergevoel te geven, is Remix in flessen van 0,5 liter gegoten. 

Dodo 

Dodo is een eerbetoon aan twee bieren die de Amerikaanse revolutie van ambachtelijk bier hebben gelanceerd: Anchor Brewery's Steam Beer en Liberty AleDe combinatie van pilsgist en karamelmout is geïnspireerd op Steam Beer, terwijl het gebruik van Cascade-hop een eerbetoon is op Liberty Ale. Het is het eerste bier dat de smaken van grapefruit en citrus laat zien die de manier waarop waarop hop voor altijd wordt gebruikt gebruikt.