Noordelijke brouwers brouwen d'Olle Grieze editie 2020

6 januari 2020
Het Bierfestival Groningen wordt dit jaar gehouden van 15 tot en met 18 april in de Martinikerk in Groningen. Elk jaar brouwen de bierbrouwers uit het noorden gezamenlijk een bier dat onder de naam d'Olle Grieze wordt verkocht.

D'Olle Grieze is natuurlijk de Martinikerk in Groningen, waar jaarlijks het festival wordt gehouden. Als dank voor de gastvrijheid wordt elk jaar een bier gebrouwen, waarvan de winst ten goede komt aan het onderhoud van het orgel in de kerk. Dit jaar verzamelden de noordelijke brouwers zich bij Brouwdok in Harlingen. Daar werd de editie 2020 gebouwen, een zogenaamd Kluin bier.

Streekproducten

"Kluin bier is een bierstijl die vroeger zeer bekend was in Groningen en omstreken. Het is een bier gebrouwen met ongeveer 40 procent haver. Dat geeft dit bier ziin kenmerkende smaak. Bijzonder is dat we het bier hebben gebrouwen met zoveel mogelijk producten uit de streek", aldus Maik van Heerd, organisator van het Bierfestival Groningen.

Bierdiner

D'Olle Grieze wordt op woensdag 15 april geschonken tijdens het bierdiner in de Martinikerk. Tijdens dit event kun je genieten van prachtige bier-spijs-combinaties. "Natuurlijk wordt er ook een smaakvol gerecht gekoppeld aan het Kluin bier", belooft Van Heerd. Op de dagen daarna is het bier te proeven tijdens het Bierfestival Groningen. Verder is het bier in het voorjaar onder meer landelijk verkrijgbaar via alle winkels van Mitra Slijterijen.

Met medewerking van

Aan d'Olle Grieze 2020 werd meegewerkt door de volgende personen en bedrijven/brouwerijen:
Kleine Beer
Vrolijke Jonker
Zotte Kalf
Martinus
Rockin Ludina
Brouwdok
Harry Pinkster
Kald kletske
Maallust
Bjuster
Parkzicht m bier
Duco Dokter
Brouw magazine
Blad Bier
Eytemaheert haver
Westerwolde
Fokko hop
Lex Akkerbouw bedrijf Bolderdijk


Met vereende krachten werd de editie 2020 van d'Olle Grieze gebrouwen. Met dank aan Maik van Heerd voor de foto.