Nieuw Muifelbier: Broeder Everardus met Schouten Gin

16 maart 2021

Muifelbrouwerij uit Oss heeft een lokale samenwerking met de Veghelse distilleerderij Schouten Distillery. Zo'n samenwerking schreeuwt natuurlijk om een bier met gin. En die is er nu!

De krachten van beide Brabantse bedrijven zijn gebundeld in Broeder Everardus Tripel Schouten Gin Infused. De eigenaren Martin Ostendorf van Muifelbrouwerij en Erwin Schouten van Schouten Distillery kenden elkaar al langer. Ze besloten eind 2020 een experiment uit te voeren en kleine beetjes van Erwins gins toe te voegen aan Ostendorfs Everardus Tripel, die door de Bierista Community met een 8,3 zeer hoog wordt gewaardeerd.

Juiste balans

Na het testen van diverse gin soorten en verschillende doseringen kwamen ze uit op een dosering van ongeveer 0,5% van de No 1 London Dry Gin. Deze gin en deze hoeveelheid gaven precies de perfecte subtiele kruidigheid die veel diepte en karakter toevoegden aan de Tripel.

Verkrijgbaarheid

Het bier is te koop in de webshop van Muifelbrouwerij, bij de betere slijter in en rondom Oss en natuurlijk bij Schouten Gin in de winkel op Veghel Foodmarkt. Er is een beperkte hoeveelheid gebrouwen. Deze samenwerking smaakt naar meer, dus hou het nieuws over Muifelbrouwerij goed in de gaten.