Niet te verkopen bier krijgt tweede leven

30 maart 2020
De grote brouwers zijn druk bezig met het inzamelen van bier bij horecaklanten. Door de sluiting van de horeca door de corona-crisis kan het bier niet worden verkocht. De brouwers halen het bier terug en recyclen het bier voor verschillende doeleinden.

Royal Swinkels Family Brewers maakt van het ingezamelde bier ontsmettigsmiddel. De alcohol wordt uit het bier gewonnen en verwerkt tot handgel, waar op dit moment een tekort aan is. 'Bavaria Hand Sanitizer' is niet uniek. Eerder al bracht de Schotse brouwerij Brewdog eenzelfde product op de markt. Het initiatief van Royal Swinkels Family Brewers valt in goede aarde. De vraag is zo groot dat er een speciaal team in opgezet om alle aanvragen te behandelen en alle vragen te beantwoorden.

Veevoer

Ook bij Grolsch rijden de tankwagens af- en aan om bier van horecaklanten in te zamelen. Grolsch maakt geen desinfecterende handgel, maar brengt het bier naar Van Triest Veevoeders. Zij mengen het bier in kleine hoeveelheden met schillen van aardappel en resten van suikerbiet en mais. In kleine hoeveelheden, laat het bedrijf weten, want lallende en zwalkende varkens in de stal is niet de bedoeling.