NIEUW: Bronckhorster Next Generation No. 3 en Brain Gammage

19 december 2020
Bronckhorster Brewing Company heeft deze week nieuwe bieren gelanceerd: een Baltic Porter van 8,5% en een Double IPA van 8%. Stevige jongens dus, daar kom je de winter wel mee door.

Bronckhorster Next Generation No. 3 is een idee van Raymon, zoon Steve Gammage, hoofdbrouwer en het gezicht van Bronckhorster Brewing Company. Dit bier is de derde in een serie die ontwikkeld is door de jonge mensen in de brouwerij. In februari werd de eerste Next Generation uitgebracht. Dit was een Hopfenweisse naar een idee van brouwer Berend. Daan, brouwer in opleiding, bedacht in de lente het tweede bier, een Imperial Pilsener. Raymon is gek op donkere zware bieren, dus de keuze voor een Baltic Porter als nummer 3 lag voor de hand.

Bosbessen

Het donkere krachtige bier heeft veel geroosterde tonen, denk aan koffie en chocolade. Er is wat passiepeper toegevoegd samen met een geringe hoeveelheid bosbessen. Het resultaat is een verrassend rijke en ronde smaak, waarin je de fruitige tonen proeft onder die dikke deken van gebrandheid.

Brain Gammage

Het tweede nieuwe bier uit de ketels van Bronckhorster Brewing Company is Brain Gammage Paars. Dit is een Double IPA, waarvoor bakken vol hop zijn gebruikt. Er is een speciale hopmelange gemaakt met vijf verschillende varieteiten. Voor extra fruitigheid zijn mandarijn en bloedsinaasappel toegevoegd. Dit is een krachtig bier waar je rustig voor gaat zitten. Zowel dit bier als de Bronckhorster Next Generation No. 3 zijn verkrijgbaar bij de betere slijterij en natuurlijk in de webshop van de brouwerij.

Bierista Bieropleiding

In januari is Bronckhorster Brewing Company Brouwerij van de Maand bij Bierista. Net als de afgelopen maanden kun je straks ook weer een speciaal bierpakket aanschaffen en daarmee gratis toegang krijgen tot een gloednieuwe speedcourse over deze bijzondere brouwerij. Wil je altijd profiteren van voordelen en de leukste extra's? Doe dan nu de Bierista Bieropleiding en profiteer van 20% korting met de cadeaubon code BIER20.