Medaille-regen voor brouwer Oproer bij de Dutch Beer Challenge 2020

5 april 2020

Oproer is superblij en trots om te kunnen vermelden dat zij bij de Dutch Beer Challenge 2020 in de prijzen zijn gevallen. En hoe! Maar liefst 2 gouden medailles kregen wij toegewezen.

Goud voor de 24/7!

Na al een bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge 2019, heeft onze Oproer Session IPA 24/7 een gouden medaille gekregen op de Dutch Beer Challenge 2020. De 24/7 was het eerste bier dat Oproer op de markt bracht en is al jaren het best verkopende bier. Dat deze session-IPA van 3,9% nu voor de 2e keer in de prijzen valt zien wij bij Oproer als een kroon op ons werk en een bevestiging van de kwaliteit van onze hoppige bieren.

Goud voor de Kriek 2019!

Mogelijk nog trotser zijn wij op de gouden medaille voor de Kriek 2019 uit de RUIG serie. Sinds de start van Oproer zijn wij al bezig met experimenten met wilde gisten en bacteriën, geïnspireerd door de klassieke Belgische methoden, maar ook de meer moderne Amerikaanse methoden van gemengde fermentatie. Vaak met toevoeging van fruit, altijd vergist en/of gerijpt op houten vaten. Sinds eind 2019 vinden wij de bieren goed genoeg om op fles uit te brengen.

Ruig-lijn

De batches van de RUIG-lijn zijn, in tegenstelling tot de andere bieren, gelimiteerd. Vaak tussen de 400 en 1000 liter. Hierdoor kunnen wij ongeveer 10 keer per jaar een nieuw RUIG bier op de markt zetten. Deze gouden medaille voor de Kriek 2019 zien wij als een prijs voor de gehele RUIG-lijn en een aanmoediging voor onze brouwers om de experimenten met wilde gisten, bacteriën en houten vaten door te zetten en uit te breiden.

De complete uitslag van de Dutch Beer Challenge vind je hier