Maximus introduceert zomers Witlove Witbier

4 juli 2021

Maximus Brouwerij uit Utrecht begint het zomerseizoen met twee nieuwe bieren op blik: het zomerse witbier ‘Witlove’ (5,2%) met de kruiden duizendblad en citroenmelisse uit het Voedselbos Haarzuilens bij Utrecht en de Psycho Cyclops New England I.P.A. (7%) in de speciale Circus Maximus-reeks.

Witlove Witbier is een nieuw, vast zomerbier dat met wisselende kruiden elk jaar zal terugkeren. Het licht kruidige Witbier is dit jaar voor het eerst gebrouwen met duizendblad en citroenmelisse uit het Voedselbos Haarzuilens bij Utrecht. Dit Voedselbos van de Stichting Lekkerlandgoed en Natuurmonumenten kent een prachtig ecosysteem met een hoge biodiversiteit. In het gebied groeien 200 soorten inheemse en exotische eetbare planten, kruiden, specerijen, bessen en andere fruitsoorten. Het Witbier van hoge gisting op basis van gerst, tarwe en haver is een heerlijke dorstlesser en een kandidaat voor de Witbier Top 10.

Psycho Cyclops

Na het succes van de eerste Psycho Cyclops vorig jaar brengt Maximus met de Psycho Cyclops - New England I.P.A. (7%) een tweede versie in haar Circus Maximus reeks uit. Met daarop de dorstige eenoog met een gekmakende dorst die vooral van hazy bieren in de New England-stijl houdt. Het bier heeft veel krachtige ‘fruitmand’ hoppen zoals Mosaic, Citra en Columbus. Maximus’ meest hoppige bier tot nu toe - sappig en vol maar met genoeg bitterheid om het spannend te houden.