Maximus Brouwerij heeft veel nieuws te melden

12 maart 2019
Maximus Brouwerij komt deze week met twee nieuwe bieren: Little Fred Session Blond en Dakhaas Witzen. En er is meer nieuws. Het hele assortiment is van een nieuwe uitstraling voorzien.

Ewald Visser van Maximus Brouwerij zegt daarover: “We bestaan 8 jaar als brouwerij en vinden het tijd om onze brouwerij steviger neer te zetten. Daarbij willen we voor onze klanten het visuele onderscheid tussen onze bieren eenvoudiger maken, de stijlen duidelijker benoemen en hen helpen met een korte smaakomschrijving. Wij hebben in de afgelopen periode uitgebreid met bierdrinkers en professionele klanten gesproken en daarop onze vaste designer van Leffe Goldstein gevraagd een nieuwe uitstraling te ontwerpen. Deze moest gebaseerd zijn op de oude stijlelementen, maar duidelijker en met meer kleur op de wangen."

Little Fred & Dakhaas

Een nieuw bier op fles is Little Fred, een Session Blond (3,5%), fris, licht en een beetje hoppig. Het bier staat symbool voor de medewerkers van het Maximus leerwerkbedrijf, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast komt Dakhaas Witzen (6%) op fles, een lekkere doordrinker die tussen een witbier en een weizen in zit. De naam komt, naast een klassieke Utrechtse ’uitroep’, van onze huiskat, daarmee staand voor gezelligheid, speelsheid en eigenwijsheid. Deze bieren vullen de reeks speciaalbieren aan die zowel op fust als op fles op veel plekken in Nederland in de horeca, retail en slijterij verkrijgbaar zijn.

Over Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en met gezelligheid samenbrengen en verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.