Lowlander Bierpakket verkrijgbaar in de shop

22 mei 2020

Een zeeschildpad met palmbomen op zijn rug grijnst je tegemoet vanaf het etiket van de Islander Tropical Ale van Lowlander Beer. Als je dop eraf wipt, springt een tropische verrassing de fles uit. Deze Pale Ale is verfrissend en de ideale drank tijdens warme zomerdagen.

De Amsterdamse bierbrouwerij Lowlander Beer vindt dat elk bier een kans is om een verhaal te vertellen over het wonder dat kruiden, specerijen en vruchten aan de drank toevoegt. Toen eigenaar Frederik Kampman tijdens zijn werk in een jeneverstokerij in het Verenigd Koninkrijk werkte, raakte hij gefascineerd door het gebruik van plantaardige ingredienten bij het distilleren van cocktails. Daarna knobbelde hij uit hoe bier zou smaken als je specerijen, kruiden en vruchten toevoegt. Het idee voor Lowlander Bier was geboren.

Bloedsinaasappel

Bierista heeft al veel geschreven over de bieren van de Amsterdamse brouwer die in plaats van hop gruit, een geheime kruidenmix, gebruikt. Terecht want neem nou de Lowlander American Pale Ale, door onze bierista's beoordeelt met een dikke acht, is een heerlijk verfrissend bier. De schil van een bloedsinaasappel zorgt voor de citrussmaak evenals de botanical sumak. 

Biervat

In het Lowlander Bierpakket dat je nu kunt bestellen, zijn naast de Islander Tropical Ale nog zeven andere speciaalbieren toegevoegd. De doos bevat een Lowlander IPA blik, Lowlander 0.00% blik, een Yuzu & Grapefruit blik, Ginger & Kaffir Lime blik, Grapefruit Pale Ale fles, een Poorter fles en een White Ale 5L micro keg. Het vat van vijf liter heeft de brouwer speciaal ontwikkeld om, nu de horeca de deuren dicht moet houden, thuis te tappen. Zo waan je je toch nog een beetje in een bar. 

In grote ketels lag het bier klaar voor de horeca, maar het Covid-19 gooide roet in het eten. Om je toch te laten genieten van het tapbier en er voor te zorgen dat het bier niet wordt verspild, bedacht de brouwer de vijf liter vaten. Het fust past in elke koelkast en als je het eerste biertje hebt getapt, is het gekoeld nog twee dagen houdbaar. 

Bierpakket

Heb je zin gekregen in de speciaalbieren van Lowlander? Bestel dan het bierpakket voor 49,00 euro. En met je Bierista-account kun je je mening geven over de bieren. Als je de Bierista Bieropleiding hebt afgerond, kun je je expert-review plaatsen op de site en kun je 150.000 liefhebbers die maandelijks naar de Bierista-site komen, op een idee brengen.

Bestel nu