Lindeboom Saison kan zowel het voorjaar als de zomer aan

21 april 2019
Lindeboom heeft een nieuw bier: Lindeboom Saison. Daar maakten we al eerder melding van. De Limburgse brouwerij liet ook wat flesjes en een glas bezorgen bij Bierista. En tja, nieuwsgierig als we zijn ...

Het nieuwe bier lijkt wel een Haags biertje. Groen en geel spatten van het label af. Lekker fris, lente-achtig moeten ze bij Lindeboom gedacht hebben. Tweede wat opvalt is de vermelding 'Limited edition'. Deze Lindeboom Saison is dus echt bedoeld als een voorjaarsbier en zal niet snel worden opgenomen in het vaste assortiment van de Limburgse brouwer.

Het bijgeleverde glas is een sierlijk tulpvormig sommelierglas. Daar schenken we het flesje in uit. Het donkerblonde bier is zeer troebel en heeft een mooie volle witte schuimkraag. De geur is fris en fruitig. Overwegend aroma's van geel fruit stijgen op uit het glas.

De smaak is fruitig, heeft wat hoppigs. Het is geen schoolvoorbeeld van een Saison. De smaak is zacht, zoet, vol en fruitig, een licht zuurtje vanuit de tarwemout. Het zijn eigenschappen die toch ook wel doen denken aan een Weizen. Maat wat maakt het uit, het gaat om de smaak. En die is prima. Het is een frisse, ronde allemansvriend. Makkelijk drinkbaar en na een glas heb je trek in een tweede. Een prima compagnon voor bij typische voorjaarsgerechten zoals asperges.