Kopstoot van De Librije en Brouwersnös in de prijzen

28 augustus 2019
Onder het motto ‘Vaak bu’j te bange (vaak ben je te bang)’, gooide Jonnie geen jenever bij het bier maar gin. Librije’s Kopstoot is een krachtige combinatie van ‘Gin & Jonnie’, het kruid Huacatay uit de kassen van Eef Stel en het op ambachtelijke wijze gebrouwen en drie keer vergiste bier van Brouwersnös uit Groenlo.

Medio 2018 is Kopstoot op de markt gebracht en nu al mag het de titel ‘Netherlands Winner’ dragen in de categorie spirits. Een internationale jury van biersommeliers heeft dit bepaald tijdens de gerenommeerde jaarlijkse biercompetitie World Beer Awards in Londen.

Begin 2018 is een start gemaakt met de ontwikkeling van Kopstoot, naar een idee van Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije. Het kruid Huacatay (zwarte munt) wordt gedurende enkele weken in de ‘Gin & Jonnie’ gedrenkt en vervolgens in het brouwproces van Brouwersnös verwerkt. Het resultaat is een kruidig, fruitig en licht bitter bier met fijne aroma’s van Jonnies Gin en Huacatay met een alcoholpercentage van 6,6%. Kopstoot is landelijk verkrijgbaar, waaronder bij Librije’s Winkel. De Librije en Brouwersnös zijn trots op hun samenwerking én deze erkenning voor dit bijzondere speciaalbier.


Vlnr: Jonnie en Thérèse Boer (De Librije), Jos Oostendorp (Brouwersnös)

proosten op het succes van Librije’s Kopstoot (Jonnies Gin & Brouwersnös Bier).