Leffe Blond 0.0% eind deze maand in de horeca

4 april 2019
Leffe komt met het eerste 0,0% abdijbier in Nederland. De brouwer geeft daarmee gehoor aan de groeiende vraag naar alcoholvrij bier. Leffe Blond 0,0% is vanaf eind deze maand in de horeca verkrijgbaar.

De trend om bewuster van bier te genieten, waarbij vaker wordt gekozen voor kwalitatief speciaalbier of alcoholvrij bier, sluit aan bij de introductie van Leffe Blond 0,0%. Uit onderzoek is gebleken dat de verkoop van alcoholvrij bier van 2010 tot 2017 met maar liefst 285% is toegenomen in Nederland. Dat Leffe nu een 0,0% abdijbier lanceert, is een signaal dat dit geen trend van voorbijgaande aard is. “Leffe Blond is het bekendste speciaalbier van Nederland. Met de introductie van Leffe Blond 0,0% kunnen we consumenten 
op nog meer momenten laten genieten van de unieke smaak van Leffe. Dat past bij ons als toegankelijk speciaalbier”, aldus Adriaan Bos, Senior Brand Manager Leffe.

Leffe Blond 0.0%
heeft volgens de Senior Brand Manager dezelfde gebalanceerde body, waar Leffe Blond bekend om staat. Ook zonder alcohol gaan de licht bittere en fruitige toetsen harmonieus samen met de karakteristieke smaak van kruidnagel en vanille.

Verantwoord drinken

Het stimuleren van verantwoord drinken is topprioriteit. Niet alleen bij Leffe, maar ook bij het moederconcern AB-InBev. Het grootste bierbedrijf ter wereld heeft zich ten doel gesteld om tenminste 20% van zijn wereldwijde biervolume te laten bestaan uit alcoholvrije of laag-alcoholische bieren. De wereldprimeur van Leffe Blond 0,0% vond in januari in België plaats. Bierista berichtte daar al toen ook al over. Vanaf eind april is het product op de Nederlandse markt beschikbaar in de horeca.  Vanaf juli ligt Leffe Blond 0.0% ook in de supermarkt.

Blockimage bimage 1160